| | | |

Психолози обясняват защо Дугин мрази Запада: Причината е …. жена

Първата съпруга на войнстващия руски философ проф. Александър Дугин – писателката и режисьорка Евгения Дебрянская възглавява ЛГБТ-движението в Русия в началото на 90-те и до момента е сред най-пламенните му активисти.

Разкрепостената интелектуалка всъщност изоставя Дугин заради жена и то след като в края на 80-те години на ХХ век тя престоява известно време на Запад.

Психолози обясняват, че именно това е дълбоката причина социологът, автор на идеята за Руския свят, така да ненавижда Запада, либерализма и всички модерни политически и интелектуални течения идващи оттам.

Евгения Дебрянская е лидер на ЛГБТ-движението в Русия и е сред организаторите на гей парадите в Москва

Александър Дугин и Евгения Дебрянская се запознават още в края на 70-те години покрай общите си участия в философско-литературни сбирки. Двамата се женят като през 1985 г. им се ражда син Артур и по-късно става рок музикант.

Точно в разцвета на Горбачовата перестройка Евгения получава правото да замине на Запад за участие в писателски форум.

Пикантната история гласи, че там Дебрянская се залюбва с дама интелектуалка от Франция и решава да напусне съпруга си Александър Дугин. По това време той все още не споделя крайно консервативни политически възгледи.

Вече в началото на нова Русия Евгения Дебрянская оглавява и правозащитното движение в Русия и става лидер на първата в страната Либертарианска партия и е радетел за максимални лични свободи и права на гражданите.

Бившият й мъж завива към идеите на болшевизма, нацизма и социализма и ратува за възраждане на силната руска държава, в която човекът е подчинен на общото благо.

Любопитното е, че докато Евгения Дебрянская организира гей паради в Москва, Александър Дугин оглавява митинги на т.нар. евразийско движение и громи хомосексуалистите, капиталистите и импералиалистите.

Бившите съпрузи дори се сблъскват в центъра на Москва на противоположни политически акции, като Евгения дори е арестувана от спецчастите на ОМОН по време на гей парад.

Макар че обвинява Запада за всички нещастия на Русия и на Европа философът публично не изрича думи срещу бившата си съпруга. Тя също запазва добрия тон и не отправя нападки към Александър.

От началото на 90-те Дугин живее с публициста и философ Наталия Мелентиева, която е майка на дъщеря му Дария, която бе взривена на 20 август.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Архив

Similar Posts