| | | |

НА ЖИВО Бойко Борисов от Ахелой: Скромността вече не е на мода, а ПП си мразят народа

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пристигна на изненадващо посещение в Бургаска област. Той е в детска градина „Теменуга” в Ахелой, която бе изградена при управлението на правителството на ГЕРБ. След това бившият премиер ще отиде и до Каблешково за среща с избиратели.

Сигналът е ясен – Борисов иска да покаже какво и как се е изградило по времето на ГЕРБ.

Борисов се срещна с жители на Ахелой:

“Като си спомня какво беше преди. Как са карали хората на тоя трафик. А след като построихме пътя, Ахелой стана прекрасно курортно градче”, отбеляза Борисов.

“Скромността вече не е на мода”, допълни той и изброи в цифри направеното по време на управлението на ГЕРБ.

“А тези от ПП си мразят народа. И лъжа след лъжа!

Нямало диверсификация. А ние направихме гръцка връзка, транзит към съседите с половин милиард на година. Бившият държавен секретар Помпео дойде на лекция и каза: Българя на Балканите е с най-добре изградена газова инфраструктура”, каза още Борисов.

“Световният шампион, планетарният шампион по фалиране на банки се казва Румен Гечев. 24 банки е фалирал”, коментира Борисов икономиста и депутат от БСП, според когото бюджетът на България е разумен.

“Първо трябва да се вземат мерки да се оправят щетите от наводненията. господ беше милостив. как сме се разминали без жертви – божа работа.

Говорих с кмета Кабаиванов, поне два месеца ще им трябват да се оправят щетите. Техника имаме най-добрата. Първо трябва да се вкара тежката техника. А след това вече може да се вкарат доброволци на смени”, каза Борисов за опустошените села в Карловско.

„Гледай лошо и както викаше баба „на раме със секира““, каза Борисов, обръщайки се към Красимир Вълчев.

Борисов се похвали, че програмата на ГЕРБ е над 140 страници и най-важното е хората да живеят спокойно.

Лидерът на ГЕРБ бе запитан от журналисти какво мисли за мигрантския натиск и какво трябва да се направи по темата.

„Първите мерки ги взе служебното правителство – махнаха Бойко Рашков. Първите мерки ги взехме, махнахме им началника. Доколкото знам служебният министър е тръгнал по правилна пътека.

Два са факторите, които ние ползвахме. Мерките са, да се върнем в управлението и да спрем миграцията, както беше години наред“, каза Борисов.

“Ако бях още в управлението, щях да правя совалки между Турция и Гърция.

Истински се страхувам за АЕЦ “Запорожие”. Всеки ден я дават. Има ли една пушка там, тя рано или късно ще гръмне. Всеки ден се включват и изключват реактори, това са много сложни процеси.

Това не са безопасни процеси, когато си играеш с тях. Някой саботаж или ракета…”, каза Борисов и призна, че всеки ден следи ситуацията със страх.

По думите му така ще се убие туризъм, земеделие и здравето на хората за десетилетия.

“Съжалявам, че няма да ме има на сесията на ООН, защото този въпрос е много важен за дебатиране. Трябва международни сили да отидат и да заградят АЕЦ “Запорожие” и да не допускат нито руснаци, нито украинци там. Това е ядрена бомба, могат да ни съсипят”, смята лидерът на ГЕРБ.

Борисов си спомни за манифестациите преди година на 24 май, когато всички сме поели радиация. “Затова и в Европа има толкова болни хора в момента, не се чудете”, каза той.

“Не искам да плаша хората, но веднъж вече се е случвало, трябва да се внимава”, предупреди Борисов.

“За държавата ни трябва в момента да се грижат хора, не само които имат мерак, а и които могат и са го доказали”, подчерта той.

“Валери Симеонов лош или хубав, важното е, че се хвана и направи оградата. Тя е превенция, не спира. И китайска стена да се направи, пак ще се минава. Важното е, че забавя и дава възможност за реакция”, каза Борисов.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

Similar Posts