| | | |

Цялото кралско семейство бърза към Балморал, много зле ли е кралицата?

Фактът, че Бъкингамският дворец сметна за необходимо да излезе с официално изявление за състоянието на кралица Елизабет Втора и че членове на семейството пътуват натам, казва всичко, отбелязва кралският кореспондент Никълъс Уичъл

Какво се случва с кралица Елизабет?

Първо Бъкингамският дворец съобщи, че тя е “под медицинско наблюдение” в двореца в Балморал. “Лекарите са загрижени за здравето й след преглед тази сутрин”, пише още в него.

Според кралския кореспондент на БиБиСи Никълъс Уичъл това съобщение е много важно, тъй като се различава рязко от умерените изявления оттам в последните месеци, в които не се казваше почти нищо.

Медии се събират пред двореца Балморал след съобщението за влошеното здраве на Елизабет Снимка: Ройтерс

Принц Чарлз, Камила и принцеса Ана вече са в Балморал. Натам пътуват принц Уилям, принц Хари и Меган, а също принц Андрю и принц Едуард, съобщават световните агенции.

Новият премиер Лиз Тръс е цитирана да казва че “цялата страна ще бъде дълбоко засегната от новината” за влошеното здраве на кралицата.

Архиепископът на Кентърбъри каза, че се моли за нея. Първите министри на Шотландия и Уелс й изпращат мислите си.

Бившият премиер Тони Блеър също изрази дълбока загриженост.

Ето какво още коментира кралският кореспондент Никълъс Уичъл:

“Фактът, че Бъкингамският дворец сметна за необходимо да излезе с официално изявление за състоянието на кралица Елизабет Втора и това, че членове на семейството пътуват натам, казва всичко.

Кралицата все още е в Балморал, от двореца твърдят, че тя е добре.

Хора прииждат към Балморал Снимка: Ройтерс

Както каза министър-председателят, цялата страна е притеснена и смятам, че има причина за това.

През последните месеци здравето на кралицата се влоши значително, а през последните 24 часа, лекарите в двореца са доста притеснени”.

Междувременно Би Би Си предаде, че традиционната церемония по смяната на караула пред Бъкингамския дворец в Лондон бе отменена.

Пред входа на двореца бе поставена табела, в която туристите бяха информирани, че смяната на караула, която е популярна туристическа атракция, е отменена. Но по-късно тази табела беше махната от представители на двореца.

И пред Балморал, и пред Бъкингамският дворец започнаха обаче да се събират поданици на Елизабет Втора.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

Кралица Елизабет в дневната на Балморал на 6 септември 2022 в очакване на Лиз Тръс, за да я назначи за премиер Снимка: Ройтерс

Similar Posts