| | | |

Министър Иван Шишков: Спирането на АМ „Хемус“ е идиотия

“Спирането на строителството на магистрала „Хемус“ е идиотия”. Мнението изрази пред БНТ служебният регионален министър Иван Шишков, цитиран от “24 часа”.

„Ние искахме да спрем лошите практики при строителството, а не да спираме изграждането на големи инфраструктурни обекти“, каза той.

Спирането на магистрала „Хемус“ например бе започнало още при предишното служебно правителство, в което Шишков беше зам.-министър. Тогава предвидените за това половин милиард лева бяха прибрани от служебния финансов министър Асен Василев обратно в бюджета.

Преди седмица Шишков обяви, че спрялото от Нова година изграждане на „Хемус“ ще продължи.

Днес той съобщи, че повредените колчета на пътя през Кресненското дефиле ще бъдат възстановени. Освен това едната тръба на тунела “Витиня” вече е напълно готова.

Газовият интерконектор ще работи от 1 октомври, потвърди за пореден път министър Шишков. Датата на откриването на интерконектора е в края на месеца, тъй като договорът за доставка на азерския газ е от 1 октомври, каза Иван Шишков.

Той повтори, че обектът не е бил довършен и служебното правителство започнало активни действия да се довърши.

Той лично очаквал утре строителят да внесе в МРРБ и в ДНСК документите за окончателното въвеждане в експлоатация.

Междувременно от фирмата-възложител на газовата връзка изрично съобщиха, че Акт 15 вече е подписан и се чака сформирането на работна група, която да придвижи документацията и за окончателния Акт 16, който ще даде възможност интерконекторът да заработи и азерският газ да потече в пълен обем, при това в срок.

Интензивна е и работата по довършителните дейности, за които Шишков говори.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Архив

Similar Posts