| | | |

Бойко Борисов се срещна с яростен критик на Путин ВИДЕО

ГЕРБ е единствената партия в България с твърда и правилна позиция за войната в Украйна.

Това заяви легендарният световен шампион по шахмат и отявлен критик на руския президент Владимир Путин Гари Каспаров по време на среща с председателя на ГЕРБ Бойко Борисов в централата на партията.

Каспаров носеше на ревера си брошка със знаме в бяло, синьо, бяло. Той поясни, че се надява това да е руското знаме в бъдеще, тоест без червения цвят, символ на кръвта.

“Представлявам руската опозиция извън страната.

Имаме 3 изисквания – пълна украинска победа, пълно изплащане на репарациите и военните престъпници да понесат своите наказания”, заяви световният шампион. Той подчерта, че със съмишлениците му работят успешно с приятели и от двете страни на Атлантическия океан.

“Използвам случая винаги да подкрепя партии и партньори, които мислят като нас, както в случая ГЕРБ.

Знам, че скоро имате избори и се надявам че хората ще видят ясно че ГЕРБ е единствената политическа сила, която стои на правилната страна на историята”, заяви Каспаров.

Работим с еднакво мислещи партньори от двете страни на Атлантическия океан и използвам възможността да подкрепя всички, които мислят като нас, както е в случая с ГЕРБ.

Надявам се българите да подкрепят на изборите единствената партия, която стои на правилната страна на историята, заяви Каспаров.

Бойко Борисов подчерта, че посещението е резултат от действията на ГЕРБ.

” Това е партията която внесе закон да дадем оръжие на Украйна. Първи сложихме украинското знаме, и до днес то седи в централата. Първи казахме, че това е агресия и това трябва да спре”, посочи бившият премиер във връзка с действията на Русия в украинските територии.

И подчерта, че цялата европейска общност, ЕС и НАТО, трябва да се опълчат на тези действия.

“Нашата партия обяви 100%, пълна диверсификация от “Газпром”, ядреното гориво, и младежите събраха 50 000 лв. и ги изпратиха на техните украински колеги”, изброи лидерът на ГЕРБ.

Без да шумят, преди няколко дни от партията са осигурили почивка на Слънчев бряг за 44 деца с шестима ръководители. “Изкараха прекрасна ваканция – музеи, изложби, развлечения. Отърваха се за седмица от войната, с наш превоз. Докато другите говорят, ние действаме”, подчерта експремиерът.

ГЕРБ, а и нашите партньори от СДС сме на твърдата позиция и ще отстояваме и след изборите тази позиция. Русия ще я има, руският народ не ни е противник и се надяваме един ден и тя да бъде в световната демократична общност.

Войната в Украйна трябва да спре, агресията трябва да престане и да се възстанови териториалната цялост.

Ние сме много уязвими от подобни действия на Балканите. Те са прекроявани няколко пъти. Затова днес позицията трябва да е повече от ясна и аз благодаря, че на Запад са я чули и както винаги са държали на нас. Благодаря на Гари за посещението, заяви Бойко Борисов.

“Трагедията в Украйна беше предвидима, аз предупреждавах за нея. Путин се готви за възстановяване на Съветския съюз”, заяви преди това Каспаров в интервю за бТВ.

Според него западните политици години наред не са искали да видят как Путин се готви за война, а това е било предвидимо.

„Това, което се случи в Украйна, беше предсказуемо, аз предупреждавах много години за това. И нежеланието на западните политици да видят как Путин се готви за война доведе до тази трагедия. Сега трябва да си извлечем поуките, така че тя да не се повтори“, каза Каспаров.

Попитан как е било възможно да се предвиди това, Гари Каспаров заяви:

„Беше очевидно. Първата анексия беше преди осем години – Крим. Но и преди това Путин казваше и правеше много неща, които даваха сигнал за агресивните му намерения. Цялото управление на Путин, вече повече от 20 години, е подготовка за възстановяване на Съветския съюз.”.

Варненският кандидат за депутат, шахматистът Руслан Тошев предложил на Борисов да играе шах с Каспаров, тъй като нямал възможност.

“Няма да стигнем до там, знаем си възможностите. Да разделим фигурите на бели и черни – знаем. ГЕРБ и СДС ще отстояваме и след изборите твърдата си позиция”, увери лидерът на ГЕРБ.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

Similar Posts