| | | |

Москва: Заловихме диверсанти, планирали атентат

Кремъл заяви днес, че руските власти са арестували няколко души при осуетена атака срещу газопровода “Турски поток” на руска територия, предаде Ройтерс, като се позова на руската новинарска агенция “Интерфакс”.

Диверсанти, планиращи да извършат саботаж срещу газопровода “Турски поток”, бяха задържани, каза днес пред журналисти говорителят на Кремъл Дмитрий Песков, цитиран от ТАСС.

“Те вече посегнаха на “Турски поток”. Бяха задържани диверсанти, няколко души бяха арестувани.

Целта им е била да взривят обект на наша територия”, изтъкна говорителят.

Междувременно руското външно министерство съобщи, че е извикало дипломати от Германия, Дания и Швеция, за да изрази протест, че представители на Москва и “Газпром” не са били поканени да се присъединят към разследването на пробивите на газопроводите “Северен поток” 1 и 2, съобщи Ройтерс.

“Русия очевидно няма да признае псевдорезултатите от подобно разследване, освен ако не бъдат включени руски експерти”, заявиха представители на външното министерство.

Причината за пробивите в тръбопроводите “Северен поток”, които минават по дъното на Балтийско море, остава неизяснена, но страните от Европейския съюз заявиха, че става дума за саботаж.

А руският президент Владимир Путин и други официални лица пряко обвиниха САЩ и НАТО, че са отговорни за взривените газопроводи.

Източник: БТА

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Архив

Similar Posts