| | | |

Острието Деси Атанасова безмилостно намачка Руди Гела

Мислех, че по сериозни теми ще си говорим тази сутрин. Отцепник да коментира някакви “виртуални” отцепници, ми се струва несериозно.

Така пред Георги Любенов по БНТ председателят на парламентарната група на ГЕРБ Десислава Атанасова отговори на заявката на Руди Гела, че “отцепници от БСП служат за топлата връзка между президента Радев и ГЕРБ”.

“Той очевидно много страда, че вече не е министър на спорта…

Категорично думите му са спекулация.

Наистина не желая да ги коментирам – първо, че са спекулация, второ, че са спекулация, която не почива на някаква логика. В този смисъл не с мятам да губим ефирно време, за да коментирам Радостин Василев”, заяви още тя.

“Някой като господин Василев да коментира “връзки” на ГЕРБ с БСП, “мостове”…, е не само смехотворно, но и несериозно.

Докато ГЕРБ беше в опозиция, докато ГЕРБ критикуваше служебното правителство на господин Радев, докато Василев беше под юмрука на Радев, ГЕРБ беше ясно къде е позициониран.

В момента господин Василев търси ефирно време за “великия корупционер” как се “бори” с корупцията”, коментира Атанасова.

“За мен е изненадващо, че много безкомпромисно се приема ДБ и БСП да бъдат в една бъдеща нова коалиция. Аз почти не допускам, че отново – ако са в управление и коалиция, ще се разберат по теми, които са червена линия между уж дясната ДБ и уж лявата БСП.

Разговорите, които предстоят да се водят след 19-ти октомври, когато депутатите положат клетва и когато медиаторите поканят ПГ на партиите, трябва да се водят по няколко основни теми:

-да се очертаят евроатлантическите визии на партиите,

-всички мерки за справяне с кризите,

-България в Еврозоната, и др.

Ако продължи финансовата политика на министър като Асен Василев, за догодина в бюджета би трябвало да заложим около 12 милиарда дефицит.”

ГЕРБ има предложения за съдебна реформа, но тя не трябва да е кампанийна или разменна монета за съставяне на правителство.

По думите ѝ ГЕРБ се променя непрекъснато. Готови сме на конструктивни разговори, загърбили сме политическото си и лично его, отбеляза тя.

Атанасова е изненадана, че безкомпромисно се приема коалиция между ДБ и БСП.

Разговорите за съставяне на кабинет ще се водят в НС след клетвата на депутатите. Една от темите е членството на страната ни в Еврозоната.

“Категорично виждам, че се отдалечаваме от Еврозоната. Невъзможно е да влезем през 2024 г.

Вчера излезе прогнозата на БНБ: 2.8% растеж, което е забавяне. С нови дългове нищо добро не чака държавата ни,” коментира Атанасова.

Правосъдната реформа не трябва да е разменна монета за евентуално правителство, а да е след сериозен дебат между хора, които са се посветили на правото не само кампанийно, допълни Атанасова.

Тя обясни, че парламентът не назначава главния прокурор. За нея е добре да се проведе публичен и честен дебат за правосъдната реформа. Разговорът за съдебна реформа не трябвало да служи като смокинов лист за другите разговори – за икономика, доходи.

Казусът “Митрофанова” е за черното и бялото, според нея. Борисов е доказал се евроатлантик, категорична бе Атанасова.

Десислава Атанасова бе категорична, че е знак дали посланикът на една страна-агресор ще присъства на първото заседание на парламента.

“Но не това е темата на деня, която вълнува обикновения българин”, заяви тя. Атанасова допълни, че руските хакерски атаки от вчера едва ли потвърждават думите на Нинова, че “един патрон не сме дали на Украйна”.

Тя заяви, че Бойко Борисов е доказан евроатлантик, а ГЕРБ винаги са отстоявали последователно евроатлантическата позиция:

“И Гари Каспаров разбра, че Борисов е убеден евроатлантик и десен човек и дойде при нас, а не в друга партийна централа.

За разлика от бившите управляващи, които непрекъснато си меняха позициите по темата “за” или “против” оръжие за Украйна”.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Архив

Similar Posts