| | | |

Сирени за въздушна тревога в цяла Украйна, гърмят експлозии, дронове – камикадзета налитат като оси

Николаевска област е била атакувана от ракетната система Бастион, разположена в Крим, съобщиха от областната военна администрация

Въздушна тревога е обявена в почти всички региони на Украйна, съобщиха регионалните военни администрации. Вече има съобщения за експлозии в района на Кременчуг и Кировоград.

Предупреждения за въздушно нападение и призиви да се отиде в убежища бяха публикувани в Telegram-каналите на регионалните военни администрации на Полтава, Чернигов, Черкаси, Черновци, Одеса, Ивано-Франковск, Ровно, Суми, както и на кметството на Хмелницки.

По-рано беше обявена въздушна тревога в Киев и Запорожка област на териториите, контролирани от украинските военни.

В района на Виница заплахата е от ракетни удари и дронове-камикадзе.

Николаевска област е била атакувана от ракетната система Бастион, разположена в Крим, съобщиха от областната военна администрация.

Кметът на Камянец-Подолски в Хмелницка област Михаил Поситко съобщава за атака от дронове-камикадзе, вероятно “Геран-2”.

За изстрелване на ракети на територията на Украйна предупреди и ръководителят на Закарпатската администрация Виктор Микита.

“Моля всички да намерят безопасни места и да стоят далеч от гражданската инфраструктура, жп гари, търговски центрове, автогари и други многолюдни места. Не се движете по улиците, следвайте сигналите за въздушна атака”, написа той.

Ръководителят на Тернополската администрация Володимир Труш написа: „Призовавам всички незабавно да отидат в убежищата!“

Последвайте Budilnikbg.com във Фейсбук и Телеграм

снимка Архив

Similar Posts