| | | |

Антон Кутев скастри ПП и ДБ, разкри поредната им лъжа

“Партиите не са излизали от режим “избори”, но ако до преди 10 дни това беше нормално, защото те бяха в избори, сега вече не е. Сега целта на всички българи вече е друга. …

Най-важното е да има парламент, който да излъчи стабилно правителство, защото служебното правителство има един недостатък и той е, че няма парламент. Т.е. не могат да се правят ключови реформи и промени”.

Това заяви говорителят на служебното правителство Антон Кутев в предаването “Политически НЕкоректно” по програма “Хоризонт” на БНР.

“Партиите се опитват да прехвърлят отговорността за кризите върху служебното правителство. …

Атаките срещу института на служебното правителство идват от същите тези политици, които не могат да съставят правителство.

Парламентарните републики в Европа често сменят правителства, но не толкова често сменят парламенти, т.е. успяват по някакъв начин да намерят различни варианти за управление в рамките на един парламент, които варианти в крайна сметка са продиктувани от избирателя, който е определил партиите в конкретния парламент и съотношението между тях”, коментира Кутев.

“Дневният ред на хората не е дали да бъде поканена г-жа Елеонора Митрофанова на откриването на Народното събрание, но дневният ред е дали запазваме евро-атлантическата ориентация на България, това е важното.

Има много ходове, с които това може да се покаже, а трябва да бъде свършено.

Въпросът за евро-атлантическата ориентация е един от ключовите въпроси на нашето общество и аз съм убеден, че болшинството от гражданите нямат съмнение в тази ориентация”, каза говорителят на служебното правителство.

“И президентът Румен Радев, и служебният кабинет с действията си недвусмислено доказахме, че ориентация, която да е извън евро-атлантическата, не само не е провеждана, а не е и замисляна!”, категоричен бе Кутев.

По думите му геополитическата ориентация на страната е важна, но трябва да се решат проблемите с цените, доходите, инфлацията и социалните кризи:

“Само с преразпределение на приходите не е възможно да се реши проблемът с обедняването, а възможностите на едно служебното правителство са само такива”.

Антон Кутев заяви, че е абсолютно невярно твърдението, че служебното правителство е удължило концесията за пристанище “Росенец”.

Последвайте Budilnikbg.com във Фейсбук и Телеграм

снимка Архив

Similar Posts