| | | | |

ГЕРБ сне доверието от свой кмет и го дава на прокуратурата

Сигнали за евентуални злоупотреби и нарушения са подадени на разследващите органи относно кмета на Сунгурларе Георги Кенов.

Това каза пред БНР общинският координатор на ГЕРБ Красимир Добрев.

Припомняме, че вчера структурата сне доверието от собствения си кмет.

С това искаме да се дистанцираме от Кенов и да се опитаме да поправим щетите, които той нанесе с управлението си, коментира Красимир Добрев. Подали сме и сигнали спрямо него, посочи той:

„В насока – финансова. В посока изпълнение на някакви проекти. В посока – намерение за управление. Такива.

Общината е собственик на общински горски фонд. А стана поредна година ние имаме нарушено снабдяване на населението с дърва за огрев.

Гражданите са си внесли пари. Чакат си дърва, съответно, но до ден-днешен, нещата не се случват. И това не е тази година, не е миналата, това е системно.

Това говори, че има нещо, което се случва. И това сме го дали на органите, да установят какво се случва“, посочи Добрев.

Георги Кенов не отговаря от вчера на нашите позвънявания.

Областният координатор на ГЕРБ Иван Алексиев също не вдигна телефона на наш репортер, отговори ни, че се очаква партията да излезе с позиция днес следобед.

От пресцентъра разпространиха кратко прессъобщение по темата:

“Във връзка с изявлението на общинското ръководство на ГЕРБ Сунгурларе относно свалянето на доверието на кмета Георги Кенов, от областното ръководство на партията заявяваме следното:

Никой от областното ръководство не е бил уведомен за предприетите действия на общинското ръководството на ГЕРБ Сунгурларе и за нас е изненада това, което се случва в Общината на фона на добрите резултати, които партията постигна на последните парламентарни избори.

В тази връзка заявяваме, че ще бъдат проведени срещи с двете страни за изясняване на ситуацията. След това ще бъдат предприети необходимите действия”.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Архив

Similar Posts