| | | |

Все още няма отговор за какво похарчи 9 млрд. Асен Василев. Инфлацията е рекордна, българите обедняват със скорост без аналог

Сега се поздравяваме с 16 км от “Хемус”, а ако управляваше ГЕРБ щеше да бъде завършена цялата до Варна през 2024 г.

Ние отделихме 500 млн. за инфраструктура, които изчезнаха по времето на ПП. Откакто не управляват ПП, цената на бензина спадна със 60 стотинки

Това заяви за “Твоят ден” Александър Иванов, ГЕРБ-СДС.

снимка Архив

По думите му няма и евтини дърва, обещани от ПП.

“Инфлацията е рекордна, българите обедняват със скорост без аналог. ПП са новата лява партия. нямам отговор за какво похарчи 9 млрд. Асен Василев.

Вчера всички се обединихме около максимален таван на цената на електроенергията за небитовите потребители. За нея има и средства. За всички други неща няма, включително за 16 нови мерки на ПП. Трябва да се теглят 15 млрд. лева”, обясни той.

Според него през 2025 г. само за лихви на годишна база държавата ще дава 2,7 млрд., ако не се тегли нов дълг.

“Трябва да се оптимизират много пера и начини на функциониране на държавата. Крайно време е да се сложи на тази 1,5 година безизходица и безвремие. ГЕРБ няма да подкрепи правителство с мандат на ПП”, категоричен бе Иванов.

На срещата за бюджета в парламента констатирахме стряскащи факти. Днес и НСИ излезе с нови данни за инфлацията – тя е рекордна, невиждана след 1997 година. Българите обедняват с рекордна скорост.

Това е състоянието, до което бившите управляващи докараха държавата. Основна вина за това носят „Продължаваме промяната“.

-Наследството на „Продължаваме промяната“ за догодина е рекорден дефицит. Трябва да се теглят заеми от 15 милиарда лева. Пазарите след Асен Василев реагират с 5,65 процента лихва по българския дълг.

-Нямаме отговор за края на 2021 година и за какво точно Асен Василев похарчи девет милиарда лева. Търсих и не намерих информация. Без информация останаха българските граждани и данъкоплатци.

-АМ „Хемус“ щеше да бъде завършена през 2024 г. при управление на ГЕРБ. „Продължаваме промяната“ взеха парите от сметката в БНБ и те изчезнаха.

Ако нямаше валутен борд, след фискалната политика на Асен Василев ситуацията с лева щеше да е много тежка.

-Трябва да се оптимизират много пера в държавния бюджет. Ние търсим допирни точки, защото е крайно време безвремието да приключи. Трябва да решим политическата криза, а после и всички останали.

-Не виждам никаква възможност да подкрепим втория мандат на „Продължаваме промяната“ като политическа сила. Заявявам го и в лично качество-не бих направил подобно нещо.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Архив

Similar Posts