| | | |

Пуделът на Корнелия пророкува: Радев да прочете какво се случва в историята с онези, които преяждат с власт

„Не можем да говорим за ad hoc* мнозинство, имахме кризисна ситуация три дни”.

Това коментира политологът Калоян Методиев в предаването „Офинзива”.

„Не харесвам Вежди Рашидов. Той е избран само на базата на своето ЕГН. На базата на търсения компромис между партиите.

Оттам насетне този парламент ще продължи като бойно поле, разделителните линии ще са много, ще има плаващи мнозинства.

Още следващата седмица ще видим как партии, които довчера се атакуваха по най-краен начин, ще формират мнозинства по други въпроси – дали ще е оръжие за Украйна или купуване на ново въоръжение”, коментира Методиев.

Според него Корнелия Нинова е изнесла кризата на гърба си и де факто я е решила. „На мен ми напомня на четворната коалиция от преди няколко месеца.

На практика тя и там играеше ролята на умиротворител, когато ПП и ИТН се хванаха за гушите”, който пита другите “наиграхте ли се”?, каза Методиев.

Според политолога ПП правят грешка и започват да заприличват на ИТН в предишното управление.

„Нямаме нужда от този модел на деструктивизъм, на сръдни, на крайности. Ще сме свидетели на много тежък парламент и най-лесното в него ще е да плюеш всеки за всичко”, каза Методиев.

ПП влязоха рязко в изборите с програма от министерства, които не бяха техни, но си приписаха заслугите.

ИТН са мъртви политически и нещата търпят развитие.

ГЕРБ и ДПС гласуват като от едно село, а останалите са отделно.

ПП започват да заприличват на ИТН с ината и агресията си. Те платиха в официалната си страница да плюят по БСП.

Едвам се отървахме от Слави Трифонов и нямаме нужда повече от сръдни”.

Проблемът е, че сме в перманентна политическа криза и избори. Затова борбата става по-груба. Имам чувството, че сме на циганска сватба, където се надлъгват кой повече ще даде на младоженците.

В цяла Европа президентската институция стабилизира по време на кризи.

Ако се върнем назад обаче – започнаха инженерингови проекти, имаме венецуелски модел с машинното гласуване, постоянни служебни кабинети, разбита е парламентарната система и всичко това в световен мащаб се нарича автономно управление. Върви се към този сценарий.

Президентът преяде с власт, която е безконтролна. Не е лошо Радев да се запознае с историята и да види какво се случва с онези, които преяждат с власт.

Народът трябва да се стресне и да реши какво иска, но дестабилизиращият център е с адрес президентството”, каза още Методиев.

“Изборният кодекс трябва да бъде отворен. Очевидно надписът “дневникът е подправен” не си го е написала машината. Тази ръка, която си е позволила да пипа, е извършила престъпление и е измамила държавата в огромни размери и трябва да лежи в затвора минимум 20 г.

Машините според мен са компрометирани. Ние не можем да останем на чисто машинно гласуване. Всичко това трябва да започне да се разплита от парламента. Към днешната дата по-скоро отиваме на предсрочни избори”, категоричен е политологът.

Ad hoc (лат. – специално, използвано само за) – за специални цели.

Изразът се използва самостоятелно или като част от израз в различни полета, но винаги обозначава нещо възникнало спонтанно или създадено за точно определен казус.

В политиката „ad hoc“ се използва за наименование на непланирани и небюджетирани комисии или делегации.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Архив

Similar Posts