| | | |

ЕКСКЛУЗИВНО! Евродепутат е новият лидер на червените сили срещу Нинова в Столетницата

Евродепутатът Петър Витанов поема обединението на опозиционните сили в БСП и стъпките към смяната на Корнелия Нинова на ръководния пост в партията.

Това са решили знакови лица на левицата на заседание в Плевен във вторник, на което са присъствали и двама министри от служебното правителство – Явор Гечев на земеделието и Весела Лечева на спорта.

Бившият депутат и флагман на плевенските структури в миналото Васил Атанасов е подел инициативата за опозиционерското събрание и е поканил и останалите червени шамани като Дора Янкова, Кирил Добрев, Донка Михайлова и шефа на МО Габриел Вълков.

Цели бесепарски организации в страната, като например тази в Перник на Станислав Владимиров, са декларирали пълна подкрепа за дейността на новообособеното опозицонно крило. “Да’ имало и от столичната – най-голямата соцорганизация в страната.

Говори се, че на съвещанието във вторник между тях бил обсъждан основно абсурдът парламентарната група на БСП да се занимава с връщането на хартиените бюлетини, вместо да подеме реалните проблеми пред икономиката и избирателите.

А Дора Янкова развеселила залата, като разказала как най-голямото предизборно събитие в нейната област Смолян, организирано от екипа на Нинова преди вота на 2 октомври, успяло да събере едва 20 души.

Очаква се новият ляв кръг да предприеме спешен курс към искането на смяната на лидера в партията. А в идните дни щели да станат ясни и конкретните параметри на начинанието.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимки Архив

Similar Posts