| | | |

Красен Кралев: Питам се какво правят ДБ в съюз с БСП

След изказването на колегата Гуцанов, не мога да не се запитам какво правят “Демократична България” в съюз с БСП. Това е една дълбоко нереформирана партия.

Двойственият момент, който през цялото време присъства при тях, за мен е малко енигматичен.

Не мога да си отговоря на въпроса как при толкова фундаментални различия между тях, те продължават да търсят съюзничество там.

Това коментира бившият министър и депутат от ГЕРБ-СДС Красен Кралев.

“Парламентът тръгна трудно. Виждаме, че политическият егоизъм взима връх. Виждаме, че част от участниците проявяват незряло политическо поведение.

Трябва да се обединим около дневния ред на обществото. Ние имаме решения за всеки един проблем, но за това трябва да имаме съмишленици”, заяви той.

Относно пътят, който трябва да се извърви до съставянето на редовно правителство, депутатът уточни:

“Преговорите още не са започнали. Тук всеки ден е важен. Стъпка по стъпка – взимат се важни решения. Ние сме разбрали посланието на българския народ, че трябва да седнем да говорим.

Очевидно трябва да се извърви някакъв път. Ние сме готови и трябва да се вземат важни решения, защото дълбочината на кризата тепърва предстои” и добави:

“Ние продължаваме да твърдим, че сме готови за разговори и протягаме ръката си. Трябва да търсим общото между нас, а не различното.

Странно ми е щом говорим за “хартиената” коалиция, защо не говорим за коалиция на “мадуровките”?

Ние категорично заставаме зад позицията всеки българин да избере как да гласува – на машина или на хартия.”

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Фейсбук

Similar Posts