| | | |

Деси Атанасова: ГЕРБ е Борисов и Борисов е ГЕРБ и само избирателите му могат да кажат кога няма да участва в българската политика

„От ГЕРБ опитваме да постигнем консенсус – с контактни групи, вероятно лидерът Бойко Борисов няма да е номинацията за премиер.”

Ние бяхме правителството, което внесе това решение за самолетите. Ще подкрепим намерението ни за нови самолети и бихме подкрепили модернизацията на армията, която се очаква от служебното правителство.

Това заяви Десислава Атанасова от ГЕРБ пред Нова тв.

Нашите решения са ясни. Можем да споделяме едно и също мнение, но пропуснахте това, което му отговорих.

Над 5 милиарда лева са дали трите правителства на Борисов и сключихме сделките за самолетите F-16. Имам списък и мога да го зачета. Двата процента за отбрана трябва да продължат да се дават и ще подкрепим проекта на решение за модернизация на българската армия.

Тя разкри и какви са шансовете ГЕРБ да състави правителство с първия мандат.

“Борисов снощи каза, че ако всички изключат тези три партии, то правителство не може да бъде съставено. Избирателите казаха, че не дават мнозинство на нито една партия и казаха, че искат да намерим допирни точки и приоритети, по които да се разберем.

Омръзнало им е от избори и противопоставяне. Предложихме нещо, може би, нестандартно. За мен странното, което изглежда и неполитически, е някой да откаже диалог”, обясни Атанасова.

Тя е категорична, че с “Възраждане” няма как да се състави правителство, защото иска да води различна геополитика от тази на ГЕРБ.

“Много е важно това, което и Борисов каза, че трябва всички политици, особено в парламента, да си дадем сметка дали сме готови да направим отстъпки за стабилно и работещо правителство. От страна на ГЕРБ – опитваме.

Борисов не е народен представител и няма да бъде номинацията за премиер на ГЕРБ.

Вчера прочетох, че от ПП предлагат да се водят публични разговори и те да определят участниците и сега са искали Борисов да участва в преговорите.

Те го чегъртаха, арестуваха и казваха, че мястото му е в затвора. Сега изведнъж са осъзнали, че ГЕРБ е Борисов и Борисов е ГЕРБ и само избирателите му могат да кажат кога няма да участва в българската политика”, каза още Атанасова.

Депутатката от ГЕРБ заяви, че към момента не се обсъждат имена за премиерския пост, но категорично отрече слуховете, че тя е сред кандидатите за тази позиция.

“Изобщо темата за бъдещ премиер не стои на дневен ред в момента. Искаме да търсим съгласие по важните теми.

Премиерът има значение, но има ли значение да се търси съгласие в тази обстановка? Има, разбира се и ако всички го осъзнаят

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Архив

Similar Posts