| | |

BILD гърми: Вече е взето решение, Владимир Путин ще атакува НАТО

Вече е взето решение: Владимир Путин ще атакува НАТО. Въпросът е кога. Това пише германският BILD, позовавайки се на експерти по отбраната и сигурността.

„Вече е решено, че балтийските страни ще бъдат атакувани, веднага щом Украйна бъде победена (ако това се случи)“

Това казва военният историк Филип Петерсен, коментирайки възможността за евентуална руска атака на територията на НАТО.

„Трябва да можем да унищожим врага. Няма смисъл просто да се опитваме да го възпираме или да го убеждаваме да не атакува“, подчертава началникът на генералния щаб на Естония Мартин Херем.

Естония е една от страните, които са най-застрашени от руска агресия, и тя инвестира много средства в отбраната си през последните години.

„Въпросът не е дали Русия ще ни нападне, а кога и къде“, предупреждава бившият полски генерал Валдемар Скшипчак. Полският генерал-лейтенант Марек Томашицки също е загрижен, очаквайки „война между Русия и Беларус от една страна и Полша и нейните партньори от друга“.

НАТО получи много критики през последните три години заради нежеланието си да даде на Украйна определен тип оръжия, с които тя да спечели войната срещу руския агресор и да гарантира, че тя няма да се пренесе на територията на страна-членка на Алианса.

Една от причините за тази колебливост са заплахите, включително ядрени, които постоянно идват от Москва.

Вчера Владимир Путин заяви, че Русия „ще направи всичко, за да не допусне глобален сблъсък“, но стратегическите сили на федерацията са готови за война.

„Всичките участници в специалната военна операция (както Русия нарича военната си агресия срещу Украйна) са наши герои“, заяви Путин, сравнявайки ги с „поколението победители от Великата отечествена война“.

„С героите от специалната военна операция е цяла Русия“, каза още той.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка: Интернет

Similar Posts