| | | |

Трубадурките за мир – путинофилки Мая, Нешка и сие искат МС да оспори ……

Майки срещу войната се обявиха срещу въвличането на България във война чрез износ на оръжия за Украйна и за полагане на всички усилия за иницииране на мирни преговори, прекратяване на военните действия и мирно уреждане на военния конфликт.

71 жени стартираха национална гражданска инициатива с подписка с такива искания.

Сред тях бяха треньорът по художествена гимнастика Нешка Робева, журналистът Анна Заркова, директорът на националната психиатрична болница д-р Цветеслава Гълъбова, проф. Искра Баева,

лидерът на Изправи се България Мая Манолова, майките на деца с увреждания от Системата ни убива, актрисата Елена Алексиева, д-р Таня Андреева, икономистът Леона Асланова, председателят на Съюза на журналистите Снежана Тодорова.

снимка Кадър

В новоучреденото сдружение има и майки, доказали се с активни позиции в обществото – юристи, предприемачи, лекари, учители, артисти, граждански активисти.

За председател на инициативния комитет на гражданската инициатива беше избрана Вера Иванова – председател на НГИ Системата ни убива.

Представителят на България в Европейския парламент Елена Йончева също подкрепи събирането с включване от Брюксел.

На старта на гражданската инициатива имаше и майки от Украйна и Русия, които също се обявиха срещу войната и за призива за преговори за мир.

Исканията на Майки срещу войната, с които стартират подписката си са:

Народното събрание да не приема последващи решения за оказване на военна и военно-техническа помощ на Украйна, а Министерският съвет да оспори пред Конституционния съд решението на народните представители за това.

Освен това искат МС не изпълнява решението на депутатите за военната помощ за Украйна и настояват Гълъб Донев да предприемел всички възможни действия пред евроинституциите за инициирането на мирни преговори между Украйна и Русия.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Кадър

Similar Posts