| | | |

Ето кой бил истинския русофил №1, не е Костя Копейкин

Коалиционният партньор на “Български възход” на “американофила” Стефан Янев – Алтернатива за българско възраждане, излъчи автентичния русофил номер 1 у нас.

И той не е свързан по никакъв начин с “Възраждане” на Костадин Костадинов.

Най-верният на Кремъл в страната и най-приближен и до Елеонора Митрофанова, и до политиците в Москва се оказа протежето на експрезидента Георги Първанов и лидера на АБВ Румен Петков – Христо Колев.

Младежът, който някога свързан с БСП, сега оглавява столичната организация на азбукарите, специално е пътувал до Москва за форум под надслов “Приятели на Крим – Приятели на Русия”.

Да обяснява от името на България, че анексираният от РФ полуостров е нейна собственост, а не украинска, той е отправил чрез дълга реч, става ясно от прессъобщение на партията на екс МВР шефа.

Колев демонстрира от години повече от топли отношения спрямо Кремъл, включително чрез снимки от културни мероприятия, организирани от мисията на Елеонора Митрофанова у нас, както и чрез фотоси със самата дипломатка на Сергей Лавров.

Естествено, не липсват и кадри с президента Румен Радев:

Колев бил поканен в Москва на последната визита от Георги Мурадов – председател на Съвета на министрите на Крим и постоянен представител на Крим при руския президент Владимир Путин, при това на фона на непрекъснатите съобщения за отстъпление на солдатите от украинските територии в района на Херсон и готвени действия на Киев именно в Крим.

Очаквано, всички антизападни тези Колев е отправил на форума, замаскирани под думата “мир” и настояване за преговори между Русия и Украйна, но не и докато продължавало масовото въоръжаване на киевския режим от ЕС и НАТО.

Нещо повече, пламенният русофил твърдял следното:

“С развитието на събитията наблюдаваме, че все повече държави започват да разбират мотивите и ставаме свидетели на отказ за присъединяване към санкции срещу Русия, както и желание за присъединяване към БРИКС.

Виждаме все по-малко гласуващи в ООН в подкрепа на декларации срещу Русия (при последната гласуваха едва 54 държави „за”, докато за предишната гласуваха 94 – при 192 държави-членки)”.

Прессъобщението на АБВ идва в деня, в който стана ясно, че България заедно с още 93 държави от ООН гласува Русия да плати репарации на Украйна.

Колев си позволява от името на партията, която представлява, и да настоява, че Украйна, а не Русия, обстрелва собствената си АЕЦ “Запорожие”.

А за капак е обяснявал пред придворните на Путин, че в АБВ били силно обезпокоени от влошените отношения между София и Москва заради спирането (едностранно – б.р.) на газовите доставки от “Газпром”.

Разбира се, Христо Колев е очертал и превърналия се в символ на пропагандната война черен сценарий за жестоки енергийни, икономически и продоволствени кризи, пред които Европа и Западът били изправени.

“АБВ ще продължи да настоява българското правителство да започне да поставя на висок глас въпроса за преразглеждане и отмяна на санкциите – те са неефективни, несправедливи и контрапродуктивни по своята същност”,

пише още в съобщението на партията – партньор на Стефан Янев на последните парламентарни избори.

Източник: Лупа

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка АБВ

Similar Posts