| | | |

НА ЖИВО Бойко Борисов: Няма да се откажем нито от хартиената бюлетина, нито от машинното гласуване!

Вчера беше казано, че все едно забраняваме на хората да гласуват, това не е вярно.

“Промяната” си търсят повод да излязат от парламента да отидат на избори. Защото апокалипсисът след тях е непоправим. И те го знаят, и ДБ го знаят.

Няма да се откажем от хартиената бюлетина

Председателят на ГЕРБ Бойко Борисов свика извънредно заседание на ПГ на ГЕРБ.

В централата на ГЕРБ са председателят на парламента Вежди Рашидов и всички депутати на партията.

Това е второто извънредно заседание на ПП на ГЕРБ след среднощното решение на Правната комисия за връщането на хартиената бюлетина.

Вчера ПП и ДБ обявиха, че няма да влизат на парламентарни заседания до обсъждането на промените в Изборния кодекс.

В четвъртък пленарният ден започна с декларация, в която партията на Кирил Петков и Асен Василев заплашиха с „битка по улиците” заради хартиената бюлетина. После ПП и ДБ решиха, че няма да влизат в залата до гласуането на Избиртелния кодекс.

Двете партии съобщиха, че излизат на протест пред Народното събрание като причината е отново Изборния кодекс.

ДБ и ПП обясняват, че промените за връщане на хартиената бюлетина са превърнали машините в принтер, а отмяната на район „Чужбина” затруднява разкриването на секции зад граница. Закрива се и Общественият съвет към ЦИК.

Гласуването на закона в пленарната зала на второ четене предстои, то това ще стане следващата седмица.

Вчера беше казано, че все едно забраняваме на хората да гласуват, това не е вярно. “Промяната” си търсят повод да излязат от парламента да отидат на избори. Защото апокалипсисът след тях е непоправим. И те го знаят, и ДБ го знаят.

Няма да се откажем нито от хартиената бюлетина, нито от машинното гласуване!

Това заяви председателят на ГЕРБ Бойко Борисов след като рано тази сутрин свика извънредно заседание на ПГ на ГЕРБ.

Водихме един дълъг разговор с ПГ и колегите от СДС. ПГ на ПП са си търсели повод да супят последното работещо нещо в България – Народното събрание. Атентат срещу демоклацията да се нарече ангажимент, поет пред избирателите, за смесено гласуване, не може да е атентат, отсече Борисов.

Миналата година беше извършен атентат срещу нас. Часове наред, на Разпети петък, приеха изборния кодекс и осъмнахме в Държавен вестник с обявление за това.

На най-голямата политическа сила не се даваха комисии и ни мачкаха, каза Борисов.

Вчера ние ясно декларирахме, че ГЕРБ и СДС ще оттегли оставането на обществен съвет, оставането на район Чужбина. Вчера беше промотирано това, че все едно забраняваме на българите в чужбина да гласуват. Това е лъжа. Българите могат да гласуват, отсече Борисов.

Според мен ПП си търсят повод да излязат от парламента и да отидат на избори, защото апокалипсисът след тях е непоправим, това го знаят и ПП и ДБ, категоричен е Борисов.

Ние от хартиената бюлетина няма да се откажем, нито от машинното гласуване, обяви той.

Вчера арбитража осъди Финландия за 300 млн. евро за руския газ. А ние, ако ни осъдят, ще трябва два платим над 2 млрд. лв.

Без парламент от кой бюджет ще извадят тези пари. Те не влизат в зала, за да си придават тежест, а това е най-безотговорното.

Хубавото е, че парламентът във ваше лице решиха основните теми по двата съюза – въоръжението, еврозоната, Северна Македония, Шенген. Тях ги нямаше и за Шенген.

Благодарение на Бойко Рашков и ПП разградиха границата, отсече лидерът на ГЕРБ.

Всички европейски лидери дойдоха и ни казаха, че охраняваме най-добре външната граница, припомни Борисов.

Направете усилия да направим последен опит за връщане на здравия разум. В противен случай парламентът ще спре да работи, дори удължаването на бюджета няма да мине. Нас ще ни обвързват с една или друга партия, за да мине бюджетът, а те отвън ще си правят веселба, каза Борисов.

Машините изписваха, че дневникът е подправен, разнасяха се флашки, имало мърляви протоколи. Ние сме казали – видеонаблюдение, за да гледа всеки онлайн какво се случва в комисиите.

Аз съм с две ръце “за” машинното гласуване, но с машините, които са в САЩ, не с тези на Мадуро, коментира лидерът на ГЕРБ.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

Similar Posts