| | | |

ГЕРБ: Осакатена е свещената флашка, която е в основата на всички послания на ПП и ДБ. Защото те сами разбират, че без тази флашка тяхното политическо бъдеще е застрашено

Съотношението на партиите, които държат на изцяло машинното гласуване и партиите, които подкрепят възможността за вот с хартиена бюлетина е 1:3. Това означава, че ако вчера са се събрали 1000 души, срещу тях стоят 3000.

Така Георг Георгиев от ГЕРБ коментира вчерашните протести срещу връщането на хартиената бюлетина.

снимка Архив

Според него по-голямата част от хората не вярват на машините, предаде БНТ.

В “Говори сега” той коментира въвеждането на броенето на хартиените разписки от машинния вот така:

“Не са осакатени машините са гласуване. Осакатена е свещената флашка. Тази флашка, която е в основата на всички послания на “Продължаваме промяната” и “Демократична България”.

Защото те сами разбират, че явно без тази флашка тяхното политическо бъдеще е застрашено.

И аз се тревожа от истерията, която се създаде около тази флашка. От това, че до изборния процес действително ще имат достъп хората, за да проверят. Защото в момента никой няма никаква увереност за това, което се случва.

Когато изборният процес, фундаментът на демокрацията в държавата е достъпен само до ограничен кръг хора тесни специалисти, тогава няма как хората да имат увереност в него”, заяви Георг Георгиев.

Той коментира още, че изцяло машинно гласуват единствено държави от третия свят или такива, които са огромни по размер с цел по-лесно обработване на вота.

“Бяхме наблюдавали в историята протести за отнети права. Но протести срещу права за пръв път виждам.

За първи път виждам някой да се съпротивлява за начина, по който демокрацията функционира и това, което тя представлява в крайна сметка.

Пленарна зала е тази, която ще вземе крайното решение. Но няма да стане с тропане на крака и викове: “Не, така ще стане!”, заяви той.

Георг Георгиев определи като “идиотщина” тезата на Ивайло Мирчев, че Нидерландия се противопоставя на приемането на България в Шенген заради контрабандата през ГКПП “Капитан Андреево”.

Той отправи контраобвинения към кабинета “Петков”, че е оставил охраната на границата в лошо състояние и неотговаряща на техническите критерии за членство в Шенген.

“България в момента не е тази сигурна граница на ЕС, каквато беше по времето на господин Борисов”, изтъкна той.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Архив

Similar Posts