| | | |

Асен Василев ни взе за олигофрени, изказа абсурдна версия

Не е изключено Кирил Петков да не е получил доклада на ДАНС за “Джемкорп”.

Такава абсурдна версия прокара съпредседателят на ПП Асен Василев в предаването “Лице в лице” по bTV в опит да неглижира скандала с меморандума, с който предишното правителство се опита да хариже цялата енергетиката на една офшорка.

По закон всички доклади на службите задължително отиват при министър-председателя, президента и шефа на парламента.

А за доклада на ДАНС за “Джемкорп” се знае, че Кирил Петков го е крил три месеца в една чекмедже.

“Цялото това нещо са нескопосаните фойерверки на ГЕРБ” – по този начин Василев определи атаките на ГЕРБ към ПП за подписания в нарушения на закони и правилници меморандумс “Джемпкорп”.

Това не е договор, ако беше така, щеше да мине през парламента, подчерта Василев, но не обясни защо в мемарандума има клаузи за конфиденциалност и арбитраж.

Нека комисията си разследва и цялата работа ще е да се изхаби време на всички, заяви Василев по повод сформираната временна комисия за “Джемпкорп”.

Василев се обърка в обясненията си, защото след като заяви, че премиерът Кирил Петков не е получил доклада на ДАНС, поясни, че на базата на този доклад правителството прекратява меморандума.

При мен доклад на ДАНС не е идвал, поясни Василев. По думите му няма щета на държавата. Кой международен договор може да бъде подписан, ако не е ратифициран от парламента?, попита Василев в опит да защити тезата си, че меморандумът не е договор.

Мандатоносителят е импотентен да свика разговори, смята Василев по повод факта, че първият мандат е на ГЕРБ.

Няма как да ни приемат в Шенген и Еврозоната без бюджет, убеден е Василев.

“Ако се отиде през март на избори, това означава до юли да няма бюджет, ще бъдат замразени всички социални плащания”, заяви още бившият финансов министър.

Ще предложим правителство на малцинство, ако се изпълнят 9 условия, заяви съпредседателят на ПП. “Ние два месеца чакаме някаква визия за България от партията, която спечели изборите, никога това не се е случвало”, категоричен е Василев. “Продължаваме промяната” няма представител на ЦИК, поясни той.

“С 3% в кризисна година успяваме да намаляваме неравенството”, поясни той. Според Василев ние сме първи по индустриално производство в ЕС, защото бизнесът не се рекетира.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Архив

Similar Posts