| | | |

Настимир се размечта: Ако ГЕРБ загубят местната власт, са „чао”

Служебното правителство връща на партиите на прехода заграбването на държавата,

Ако втори мандат дойде при нас, заедно с “Демократична България” ще се опитаме да създадем правителство.

Това каза депутатът от “Продължаваме промяната” Настимир Ананиев по Би Ти Ви.

Той заяви също, че кабинетът на Гълъб Донев се връща към практиките на ГЕРБ да разпределя средствата, без да ги включва в бюджета.

Според Ананиев, това се вижда от решението да се дават по 70 лева към пенсиите еднократно.

Ананиев беше категоричен, че партията на Бойко Борисов се опитва да спечели служебна победа на местните избори с връщането на хартиените бюлетини.

„Ако ГЕРБ загубят местната власт, са „чао”, каза депутатът.

Той също така коментира, че обвиненията срещу Кирил Петков за нарушения в ББР са „борисовки” и „димки”. Ананиев коментира, че това са „куп лъжи”.

Той изреди четири законопроекта, които според него ще са тест в пленарната зала.

“Първото предложение е промяна в наказателно- процесуалния кодекс, където искаме да премахнем прокуратурата, като посредник между полицията и съда, когато става дума за разследване.

Второто предложение е промяна в закона за ДАНС. Служителите се назначават с указ от президента. Това е нетипична роля за президента ни, затова предлагаме да се назначават от Министерски съвет по предложение на министър-председателя.

По Конституция за националната сигурност се грижи Министерски съвет. Изпълнителната власт трябва да носи политическа отговорност”, каза още Ананиев.

Третата промяна, която изреди депутатът, е в закона за МВР, където също главният секретар трябва да бъде назначаван от Министерски съвет.

“НСО да мине към Министерство на отбраната, а всички висши лица, които имат охрана, да се намали до 1 година след изтичане на мандата”, каза още Ананиев.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Архив

Similar Posts