| | | |

Гълъбова, прибери си пациента! Кирил Петков: Европейски лидери ми признаха, че 10 години Борисов ги е лъгал

Наблюдаваме неспирни “борисовки” – идеята им е да отклоняват общественото внимание от важните проблеми.

Направиха машините принтери, но говорят за “Джемкорп”, говорят за “Марици”-те и т.н., всичко е с цел отклоняване на вниманието.

Това коментира в ефира на БНР съпредседателят на “Продължаваме промяната” Кирил Петков. По думите му тази седмица започва шоуто на Борисов:

“Очаквам монолози, очаквам екипна игра, очаквам анализатори да обясняват как ГЕРБ много искат да направят правителство, но не могат”, каза бившият премиер.

Припомняме, че в понеделник президентът Румен Радев ще връчи първия проучвателен мандат на посочен от ГЕРБ-СДС кандидат за министър-председател.

Експерти ще се покажат, между другото експертите са нещо като смокинов лист, тези хора ще бъдат всичките зависими, така че г-н Борисов да може да ги контролира, когато си реши, каза Петков.

И бе категоричен, че не вярва на „цялата опорка“ за правителство на експерти.

Имало само два начина България да има правителство – на малцинството с втория мандат, което да има ясна програма и гаранции.

Другият вариант е ГЕРБ, ДПС и БСП да си направят “хартиена коалиция” в третия мандат, но добави, че според него това е трудно реализуемо.

Те винаги се опитват да направят така, че българският народ да не разбере точно какво се случва, а тук ще бъде доста явно, а ние със сигурност ще осветляваме техните схеми, каза Петков.

Мисля, че, те вземайки решението за хартиената бюлетина казаха „ние не искаме правителство, единственото, което искаме е да отидем на следващите избори с новите правила, които току-що променихме“, каза Кирил Петков.

Той обясни, че парламентът не е готов да подкрепи правителство на малцинството с антикорупционна политика по никакъв начин.

Няма как да има правителство на малцинството, което да е антикорупционно, реформаторско и да бъде подкрепено от един парламент, който до 3 ч през нощта успява да открадне шанса българските граждани да имат честен вот, каза Петков.

При вариант третият мандат да отиде в „Български възход“ те няма да могат да наклонят едно или друго мнозинство по никакъв начин. Според Петков това означава, че зад такъв мандат трябва да застане ДПС, ГЕРБ, БСП или „Възраждане“.

Няма да се подлъжем от маркетингови трикове на “хартиената коалиция”, да се опитат да замажат очите на българите чрез политически маневри, които да скрият кой реално стои зад това управление, каза Кирил Петков.

По отношение евентуалните разговори за съставяне на правителство с втория мандат Петков обясни:

“Взимайки решението за хартиената бюлетина тези хора от “хартиената коалиция” казаха, че не искат да управляват, а казват “искаме да отидем на избори по новите правила”, като подчерта, че гласувайки за ПП хората не получават изненади – казали сме, че гласуваме против ГЕРБ и ще го направим.

В този смисъл, по думите на Петков, хората на Борисов са минали през техните условия “като валяк”.

По темата с решението на Нидерландия да блокира България за Шенген Петков обясни, че докато е бил премиер на посещенията си в Брюксел е чувал следното:

“Премиери от Европа са ми казвали как те 10 години знаят за какво става въпрос в България и знаят, че Борисов ги е лъгал.

Те казват: знаехме, че “Капитан Андреево” и “Росенец” са пробити.

Казваха ми, че докато има шанс Борисов да се върне, те нямат доверие, че Шенген наистина ще работи”.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

Колаж Архив

Similar Posts