| | | |

ИЗВЪНРЕДНО! ГЕРБ обяви бойкот, закани се да… НА ЖИВО

Нашата парламентарна група ще участва единствено в заседанията, които касаят, приемането и измененията на Конституцията. Няма да подкрепим нито един законопроект на МС, докато няма реален механизъм за взимане на решенията.

Това обяви Десислава Атанасова, председател на парламентарната група на ГЕРБ-СДС, на извънреден брифинг.

“Тоест, нашите колеги трябва да са наясно, че думите в политиката означават отговорност, действията носят последици.

Ако искат да носим отговорността заедно, а не чрез други мнозинства, както мнозинството им с Възраждане и БСП за Лукойл, то трябва да седнем на масата и да договорим всичко отново”, обясни тя

“Ние многократно даваме един и същ сигнал, когато в едно управление заедно носим тежестта на отговорността пред българските граждани, следва заедно да вземаме решенията. Това за пореден път не се случва. Както се случва три пъти за дерогацията”, каза още Атанасова.

“Условия ние не поставяме, искаме партньорски отношения. Както сме го демонстрирали многократно. Дадохме крачка назад, защото искаме България да има бюджет и променена конституция. Започваме да мислим че някой търси провокация”, каза още тя.

В управлението, което подкрепя правителството ние влязохме не с доверие, а с време, подчерта Атанасова.

“Месеци наред правихме компромиси. Включително и миналата седмица, когато имахме постигната формална договорка. А с днешна дата вече се спекулира с темата здраве. Веднъж чрез грозния дебат в зала за НЗОК”, припомни тя.

“Имах личен разговор с премиера Денков за ситуацията в “Пирогов”. Отново заявявам – ние сме объркани кои са лидерите в ППДБ.

С господин Денков говорихме по отношение на безпринципните смени, които се правят.

Очевидно той няма качеството на министър-председател, след като здравният министър си взема решения без да са съгласувани с него.

Имаше ясна договорка между Бойко Борисов, Христо Иванов и Асен Василев, че не ни трябват повече трусове в управлението, а е важно да работим за държавен бюджет и Конституция, разкри лидерката на ПГ на ГЕРБ-СДС.тена дерогацията за “Лукойл”.

“Ние дадохме доверие в аванс. И то огромно по своя мащаб.

Предвид, че ние сме първата политическа сила и подкрепихме правителство с мандат на втората. Очакваме те да преразгледат абсолютно всичките си действия и да ги синхронизират с нас. Това очакваме”, подчерта Атанасова.

Очакваме ППДБ да преразгледат отношението си към мнозинството. Ако считат, че това е коректно отношение, могат да продължат.

Десислава Атанасова изтъкна, че ГЕРБ не поставят условие за време на ППДБ, а че е “въпрос на време за България”.

“Нашите нерви са здрави. Конституцията ще бъде подкрепена от ПГ на ГЕРБ. Надявам се, че никой от останалите парламентарни групи няма да си намери причина, за да не присъства в зала.

Атанасова изтъкна, че ГЕРБ си дават сметка какво означава България да няма държавен бюджет:

“Две години го гледахме, когато Асен Василев беше финансов министър. Много по-важният въпрос е как оттук нататък ще продължим. Без доверие в партньорските отношения не може да се продължи.

Трябва всеки да преосмисли действията и думите си. Ние ще разговаряме с колегите си, но искаме, който разговаря с нас, да държи на думата си. ГЕРБ е единна в позицията си”.

Депутатът Делян Добрев заяви, че темата за дерогацията за “Лукойл” вече е и европейска тема.

“Не изключвам в следващите дни да се опитат да провокират протести”, коментира Добрев по повод намерението на компанията да продаде активите си в държавата.

Проф. Костадин Ангелов отговори на въпрос за отстраняването на шефа на “Пирогов”.

“За нас е важно едно – кой е премиерът на България. Това е обсъдено с Денков, той прочете доклада и според неговите думи няма нарушения, които да изискват смяната на шефа на “Пирогов”. Денков очевидно се обезличава от собствените си министри.

Той каза пред вас, че очевидно няма да сменя шефа на “Пирогов”. Днес пристига един доклад, изсмукан от пръстите си и има много причини ние да не допускаме смяната на един човек с друг.

“Пирогов” е на печалба, хората си вършат работата. Опитват се да измислят някакъв скандал.

В момента се пише прессъобщението в Министерството на здравеопазването и се опитва да се измисли нов мотив за отстраняването на директора. Въпросът е един-единствен – кой е премиерът на България? Явно не е акад. Денков, а министърът на здравеопазването проф. Хинков”, каза Костадинов.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка: Кадър

Similar Posts