| | | |

Проф. Габровски призна как е подбирал министрите си и има ли договорки с някои партии

“Част от тези лица няма да бъдат познати на широката общественост. Но това са специалисти, които са минавали през различни стъпала в кариерното си развитие. Всички са без ярка политическа украса и партийна принадлежност”

Това заяви проф. Николай Габровски минути след като приключи срещата му с президента Румен Радев.

Припомняме, че по-рано днес той представи на държавния глава списък с имената на министрите в кабинета “Габровски”.

Проф. Габровски даде още подробности за министрите, които е избрал: “Това са работещи експерти, които може да изведат България от кризата.

Нямаме време – това е много важно. По редица важни въпроси за държавата решенията трябва да се взимат през следващите месеци.

Проф. Габровски направи и няколко важни предупреждения: “Влезем ли в каскада от нови избори всички ние ще загубим.

Няма как без работещ парламент тези решения да бъдат взети. Ако изпуснем този срок, то тези проблеми няма да бъдат решени за голям период от време”.

По думите му ще има и финансови последици за страната ни.

“Време е да се обединим. С този екип съм сигурен, че може да го направим”, категоричен бе той.

“Направихме около седем точни, които са основни. Нито една политическа сила няма нищо против шест от тях. Може би само една партия има проблем само с една от точките.

Те са така подбрани, че са изключително добре приети от всяка една политическа сила и избирателите й”, каза проф. Габровски

“Специалистите от кабинета са добри дори за хората, които не са свикнали да гласуват на изборите, добри са за нас, за децата ни, за всички”, допълни той.

“Очаквам подкрепа от всички и този кабинет да бъде избран с пълно мнозинство.

Успях да убедя високи професионалисти да се отделят от професионалния си комфорт и да се включат в това начинание. Осъзнават каква жертва трябва да направят, но и осъзнават, че България е на ръба на пропаст, а не на кръстопът”, предупреди проф. Габровски

“Всички имена съм избрал независимо и по съвест. Няма човек, който да има коментар по неговото име.

Не е моя работа дали ще има кворум в парламентарната зала при гласуването на кабинета”, допълни той.

Неврохирургът, издигнат за кандидат-премиер от ГЕРБ-СДС, коментира и дали изборът на Драгомир Заков е направен с цел да кабинетът “Габровски” да получи подкрепа и от “Продължаваме промяната” (ПП):

“Не сме правили никакви пазарлъци с никого. Неизбежно добрите професионалисти може да имат допир с различни политически сили, но това не е разменна монета.

Ако се загърби тясно партийният егоистичен интерес ще мине кабинетът”.

Проф. Габровски обаче изяви скептицизъм за това какво може да се случи, ако се стигне до връчването на третия мандат: “За мен лично третият мандат не е опция. Ако първият мандат не се реализира, то със сигурност и вторият няма.

Третият мандат ще създаде условия да се говори за задкулистни договорки, ще има условия за говорене за направени на тъмно сделки. Това може да бъде обременено от неща, с които не искам името ми да се свързва.

Дано тази седмица е успешна за България.

Третият мандат е просто един хазарт”, каза неврохирургът.

Ако се стигне до предсрочни избори той бе категоричен, че те няма да бъдат последните за годината.

“Това ще бъде катастрофа за България в много отношения, които ние сега – тази седмица, може да избегнем”, каза проф. Габровски

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Кадър

Similar Posts