| | | |

СКАНДАЛНО! Бойко Рашков отказва да се яви на разпит: Ще се явя в прокуратурата, когато Борисов каже ….

„Ще се явя в прокуратурата, когато Бойко Борисов каже коя е Мата Хари, откъде са кюлчетата и пачките с евро и свързано ли е строителството на къщата в Барселона с него самия и с международна схема за пране на пари, както написа испанската полиция”.

Това заяви бившият вътрешен министър Бойко Рашков.

Бившият вътрешен министър и настоящ депутат от “Продължаваме промяната” Бойко Рашков заподозря, че Бойко Борисов използва прокуратурата, за да получи преимущество в делото, което води срещу него.

“Очевидно Борисов чрез Гешев се опитва да разбере какво знам аз и какво бих могъл да изложа в делото срещу мен, което води ГЕРБ в Софийския градски съд и е насрочено за януари-февруари”, обяви той в парламентарните кулоари.

Коментарът му дойде малко след като от прокуратурата обявиха, че той отказва да се яви на разпит и не отговаря на призовките, които му пращат.

“Освен тези няколко милиона, които някак небрежно са попаднали в нощното шкафче на бившия премиер, ще разберем ли как е построена къщата в Барселона, с какви средства. Той има ли участие лично или чрез близки и познати!

Дали това действително е свързано с международна схема за пари, както ми написа испанската полиция, докато бях вътрешен министър”, атакува той лидера на ГЕРБ.

И настоя да се изяснят тези въпроси, включително и коя е Мата Хари и кой е посещавал в резиденцията му бившият министър-председателят.

Рашков обясни, че прокуратурата може да разпита Васил Божков в Дубай – чрез видео конферентна връзка, чрез изпращане на прокурор на място или през местните власти, и той да потвърди дали е осигурявал милиони средства на Борисов, на неговия финансов министър и на пресаташето Арнаудова.

“Когато се изяснят тези неща, мисля тогава ще е справедливо да ме чакат на друго място с призовка и да ме питат какво знам за магистрала “Хемус”.

Всички факти за магистрала” Хемус” ги знаят народните представители Нанков, бивш министър на регионалното развитие, народната представителка Петя Аврамова, бивш министър на регионалното развитие, и редица други високопоставени служители.

Включително много близки на управлението на Борисов строителни фирми, които получиха 1,2 млрд., без да има е магистрала “Хемус”, ядоса се Бойко Рашков.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимки Архив

Similar Posts