| | | | |

Нормално ли е “завършил Харвард с отличие”, както сам се хвали Петков, да се върне веднага в България и да стане обикновен схемаджия с баща си, да участва в далавера с общински имоти и да се издържа от амбулантна търговийка с консервиран цеден сок?

Кирчо Петков е 43 годишен. Твърди, че е учил и завършил в Харвард. Твърди, защото няма други преки или косвени доказателства, че е посетил Харвард с учебна цел.

Да приемем обаче, че го е направил и това е било около неговата 25-27 годишна възраст, когато обичайно средно умните граждани се дипломират за магистри навсякъде по света.

Питам се. Какво е правил и как се е препитавал в изминалите 15-16 години след предполагаемия Харвард и преди да стане служебен министър миналата година Кирил Петков.

Докато Радев го изрови отнякъде и го назначи за служебен министър по-миналото лято, се чува само, че Кирил Петков цели 15 години продава пробиотик от кокичета в прясно изцеден сок от моркови. Пишеше го и в Капитал някъде около 2013-14 година в сладникав пиарски очерк.

Нормално ли е “завършил Харвард с отличие”, както сам се хвали Петков, да се върне веднага в България и да стане обикновен схемаджия с баща си, да участва в далавера с общински имоти и да се издържа от амбулантна търговийка с консервиран цеден сок?

Обичайно хората с дипломи от Харвард посрещат своята 40 годишнина в просторен лъскав офис в Манхатън, или по- точно на Уолстрийт, Сингапур, Лондонското сити, някъде около Белия дом и в Капитолия във Вашингтон и на още 5-6 места с хубава гледка и трилиони долари наоколо.

Не съм сигурен, че има друг 43 годишен випусник на Харвард, който да няма нищо друго в CV -то си освен 2-та месеца като незаконен министър и 7 месеца премиер и абсолютно нищо друго. Бяло петно.

Изключвам, че надали завършилите Харвард имат очевадни проблеми с английския или с родния си език.

Във всяка цивилизована държава дипломата от Харвард не би будила съмнения, ако нейният притежател 40+ има безупречна кариера.

В България явно кариерата и биографията не е важна дори за президента ни, когато насреща му се появи 42 годишен измамник с лъжлива декларация за гражданство и с фалшива диплома, но с чиста биография. Толкова чиста, че в нея няма нищо друго освен екстракт от кокиче за подобряване на чревната флора.

Нали така, академик Денков? Вие поне сте голям учен, та знаете.

А вие, господин президент, само от балкански комплекси ли паднахте в капана на “шарлатаните от Харвард” или някой ви го диктуваше в ухото?

Такъв ли е вашият национално отговорен кадрови подбор за най-високите нива на държавата?

От шарларани, авантюристи, схемаджии и аферисти с правилните хора зад гърба си?

от фейсбук профила на Николай Бареков, журналист

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Архив

Similar Posts