| | | |

Скандал по тъмно в НС: Добрев жегна Петков, че изчезва и “консумира нещо” ВИДЕО

Разправиите в зала не стихнаха и около 19 часа тази вечер. Въпреки че Делян Добрев обясни, че всички са уморени и заседанието трябва да се прекрати, за да продължи утре сутрин, това не се случи.

Асен Василев наля масло в огъня,като след като призова да се гласува минималната заплата, отсече:

“Съмнявам се, че някой ще ме чуе. Тук е толкова цинично.”

Нека гласуваме минималната работна заплата, за да си отидете на коледните партита. Да приемем поне дискутираната вече минимална заплата, за да може българите да са поне малко спокойни след Коледа за доходите си, заяви той от парламентарната трибуна.

Кирил Петков пък отсече, че реално българите ще взимат малко над 500 лева минимална заплата.

Кирил Петков го няма цял ден тук. Излиза, консумира нещо, идва тук…Нека следи поне до кой параграф сме, сряза го Делян Добрев от ГЕРБ.

Десислава Атанасова пък призова председателстващият заседанието Росен Желязков да се намесва, “когато някой злоупотребява и лъже от парламентарната трибуна.

На НСТС министърът на социалната политика, социалните партньори и работодатели се договориха за 780 лева от 1 януари, с тенденция за 830 от 1 юли.”, обясни тя.

Георги Гьоков от БСП обаче я контрира, че не е разбрала за какво става въпрос.

“В НСТС социалните партньори изобщо не са се договорили. Напротив, стигна се дори до бой. Вършите глупости”, ядоса се той.

Какво щял да направи МС, ако не се сбият, не значи, че парламентът не трябва да направи правилното действие сега, разгневи се съпредседателят на ПП Асен Василев.

Алтернативата е МС два дни преди Нова година да определи минимална заплата, която никой да не знае каква е, добави той.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Архив

Similar Posts