| | | |

Женерал Танас чак сега разбра, че математиката без ГЕРБ не излиза

“Искам да поздравя българските граничари, защото днес се навършват 135 години от създаването на българската гранична стража по предложение на тогавашния министър-председател Стефан Стамболов. Нека да пазят българската граница, макар и в тези трудни времена. Ще дойдат и по-добри времена”

Това заяви съпредседателят на ДБ Атанас Атанасов в предаването “Още от деня” по БНТ.

“Мандатоносител на втория мандат е “Продължаваме промяната”.

Мандатът още не е връчен, но заслужават поздравления за това, че вече определиха кандидат за министър-председател и имахме среща с акад. Денков и с представители на парламентарната група.

Обсъждаме приоритетите по програмната декларация, които те имат намерение да внесат, след като получат мандата в парламента и по този начин да търсят подкрепа за правителство на базата на приоритетите, които ще бъдат разписани в тази декларация”, каза Атанасов.

“Ние имаме определени идеи за подобряване на текста и ще бъдем конструктивни, както винаги.

В тази декларация не видях текст, който да е свързан с Изборния кодекс.

“Създаде се огромно напрежение около промените в Изборния кодекс. Трябва да се успокои малко обстановката и тогава да се взима решение, защото наистина промените бяха чудовищни.

Бяха премахнати изцяло машините и се върна хартиената бюлетина, за която има толкова много компрометиращи примери назад във времето.

На всички е ясно, че държавата има нужда от политическо спокойствие и редовно правителство, но в момента в НС тече едно противоборство между старите задкулисни сили и новите реформаторски сили.

“Държавата има нужда от политическа стабилност, от преодоляване на политическата криза.

Има тежко противопоставяне в парламента между реставраторските сили и реформаторските сили. Аритметиката изисква да се направи някакъв компромис”, заяви съпредседателят на ДБ.

“Ако мандатоносителят си осигури подкрепа от ГЕРБ, нека да я приеме. Не искам да коментирам предварително.

Няма как да коментирам и персоналния състав на един евентуален бъдещ кабинет. Акад. Денков е достатъчно умен и кадърен човек и съм сигурен, че ще търси подкрепа, за да се формира мнозинство.

Няма нищо общо в ситуацията между акад. Денков и проф. Габровски.

Първият мандат беше някакъв опит да се представи гражданска и експертна кандидатура. Аз съм убеден, че Борисов от самото начало работеше да не се реализира първия мандат”, завърши ген. Атанасов.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Кадър

Similar Posts