| | | |

БЯС! Нинова: Господин президент, предадохте левите хора, предадохте социалистите, които в две кампании ви издигат и полагат всички усилия да бъдете избрани

Господин президент, предадохте левите хора

Така се обърна лидерката на БСП към президента Румен Радев от Народното събрание. Поводът за думите ѝ е указът му за предоставяне на военна помощ за Украйна.

Обръщаме се към президента:

Дължите обяснение на обществото по вашите думи. Защо поехте риска да въвлечете България във войната?

Господин президент, предадохте левите хора, предадохте социалистите, които са за мир и в две кампании ви издигат и полагат всички усилия да бъдете избрани: вие за президент, а Илияна Йотова – за вицепрезидент, каза Нинова.

Както вече знаете, президентът Радев не спря предоставянето на оръжия за Украйна и днес публикува с указ закон. В тази връзка имаме да ви казваме няколко неща:

Първо, през март месец президентът направи следното изявление: който вземе решение за предоставяне на оръжие за Украйна и по този начин ни въвлече във войната, трябва да се изправи пред обществото и да обясни какъв е рискът, защото цената винаги се плаща от гражданите, добави още соцлидерката.

И обясни още:

Ще сезираме Конституционния съд. На 21-и декември поканихме колегите от “Възраждане” да се присъединят, защото нашите подписи не стигат. Ако това не се случи, още днес ще сезираме омбудсмана.

Ще използваме всички възможни начини по закон. е направим всичко по силите ни да спрем този договор, който представлява взимане на страна във войната и въвличане на България в нея.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Кадър

Similar Posts