| | | |

Денков заподозря партиите, че си правят тънки сметки за третия мандат

“Намирам нещо символично, че заедно с нас са трите партии, за които се очаква да получат третия мандат.

Няма съмнение, че част от коментарите са свързани с това очакване и това е нормално”, каза кандидатът за премиер на “Продължаваме промяната” проф. Николай Денков в края на третата среща с партиите от 48-ия парламент.

На третата среща на “Продължаваме промяната” с парламентарно представените партии за декларация по приоритети за работа на Народното събрание се отзоваха “обичайните заподозрени”, а именно БСП, “Демократична България” и “Български възход”.

Социалистите обявиха, че няма да подкрепят програмната декларация, а от партията на Янев още нямат категорична позиция, но изразиха някои резерви по документа.

“Това е политически процес. Надявам се, че поне това, което успяхме да свършим заедно тези дни, ще бъде полезно”, каза още проф. Денков.

Той подчерта, че “Продължаваме промяната” не държат на юридическата форма проект за решение. Той заяви, че искат документът да бъде гласуван в пленарна зала до края на тази седмица.

“В търсене на тази възможност в кратки срокове да има някакво крайно решение, което ние да използваме, за да решим какво да правим, търсихме този вариант”, заяви още кандидатът за министър-председател.

“Ако не бъде гласувано до края на седмицата и няма мнозинство, е очевидно, че ще върнем втория мандат на президента и съответно отиваме към трети мандат или избори”, добави той.

От своя страна съпредседателят на “Продължаваме промяната” Кирил Петков изрази радостта си, че първият разговор през 2023 г. е на база ценности и цели.

“Това е един конструктивен диалог, който трябва да започне. Той всъщност ще е обединителният”, смята той.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Кадър

Similar Posts