| | | |

Делян Добрев с обвинение към ПП: Превзеха държавата и започнаха с далаверите за милиарди

Целия казус с „Джемкорп“ е подходящ за холивудски филм. Идват в управлението едни измамници с бели якички, превземат държавата и започват далавери за милиарди и то в енергетиката, защото там са най-големите суми.

Това заяви бившият енергиен министър и настоящ депутат от ГЕРБ-СДС Делян Добрев в предаването „Лице в лице“ по БТВ.

“Те са много добри измамници, защото са успели да измамят министерствата, службите, всички. ДАНС се усещат първи. Те дори са поискали международните паспорти на ръководителите в „Булгаргаз“. Защо са им – не знам”, добави той.

На тази банда „Джемкорп“ не ѝ е единствената далавера, те по същия начин закриха ТЕЦ-овете, заяви бившият енергиен министър.

Депутатът от ГЕРБ припомни, че ДАНС са предоставили доклада си на тогавашния премиер Кирил Петков, но той го е „сложил в чекмеджето си и е продължил с далаверите“.

Тогава от опозицията започнали да говорят за проблема на висок глас, за да се чуе за проблема и да се прекрати меморандума с „Джемкорп“.

“По повод обвинението, че Борисов е закрил ТЕЦ-овете. Ангажиментът да намалиш емисиите, означава да построим още 2-3 ТЕЦ-а” поясни депутатът от ГЕРБ-СДС.

Той коментира твърденията на Асен Василев от „Продължаваме промяната“, че Борисов е договорил да се намалят емисиите с 55% през 2020 г., а те са предоговорили намаляването да е с 40%.

„Ето защо те са едни гениални измамници и е много трудно да им проследим всички далавери“.

Асен Василев ги е договорил, а Кирил Петков ги е подписал. Затова и двамата са виновни, заяви Добрев.

По думите му причината за закриването на въглищата са батериите, което носело милиардна печалба.

Делян Добрев разкри още, че по-фрапиращи били сделките за природен газ.

“Споразумението с Турция е много добро, ако то ни дава достъп до техните терминали и да си разтоварим какъвто газ искаме. Ако обаче се касае за някаква друга схема, по която да купуваме руски газ – то няма да е добре”, подчерта тпй.

“Аз съм един от първите, които казаха, че бихме подкрепили ДБ, ако мандата бъде даден на тях.

Има една малка група хора в ПП, които са измамниците с бели якички. При тях има и много свестни хора, за които избирателите гласуваха, защото се надяваха да донесат промяна, и аз се разбирам с тях”, призна Добрев.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Архив

Similar Posts