| | | |

Прокуратурата се самосезира за нарязани гуми на журналист от BIRD

Софийската районна прокуратура се е самосезирала, след като журналистът от BIRD.bg Димитър Стоянов се оплака на 30 декември 2022 година, че гумите на служебния му автомобил са нарязани.

Той обяви, че приема акта като отправяне на заплаха към целия екип на медията, към която работи.

По случая е започната проверка, журналистът е поканен от прокурор да предостави информация, която би могла да помогне за разкриването на евентуалните извършители.

Преди дни от Асоциацията на европейските журналисти (АЕЖ) призоваха за спешни действия от страна на властите.

“Българските власти трябва да предприемат незабавни и безкомпромисни действия във връзка с продължаващите заплахи и тормоз, на които са подложени разследващите журналисти от екипа на BIRD.bg.

Последният инцидент е от сутринта на 28 декември, когато журналистът от BIRD Димитър Стоянов открива служебния автомобил на медията с четири срязани гуми”, се казва в позицията на АЕЖ, публикувана на сайта на организацията.

“Призоваваме властите да разследват случая максимално бързо и сериозно и да възприемат системен подход спрямо посегателствата над BIRD, тъй като това далеч не е първата заплаха срещу медията и по-конкретно срещу Димитър Стоянов”, заявяват от АЕЖ.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

Снимка: BIRD.BG

Similar Posts