| | | |

Нов жесток скандал разтресе НС – Рашков освирепя на трибуната, Георг Георгиев: “Наздраве, пийнете си!”

Нов жесток скандал се разигра в Народното събрание – втори за днешния ден.

Този път главни действащи лица бяха Георг Георгиев от ГЕРБ и Бойко Рашков от “Продължаваме промяната” (ПП).

Повод за размяната на обидни реплики стана изказване на Георгиев, който обяви, че Рашков е бил чадър върху правителството на ПП и добави, че в една от фирмите на бившия вътрешен министър участие имат руски лица.

„Gemcorp е еманацията на безобразието, на корупцията, на измамата. Най-тежката корупционна далавера в тази държава, направена от тези, пазени от един бивш комунистически следовател хора”, каза депутатът от ГЕРБ.

И обяви: “Засегнат съм, че такива хора, шарлатани, седят в тази зала.

Някой излиза да ми говори кои били русофили и с кого били сътрудничили…”, започна той, след което започна да чете публични извадки от Търговския регистър.

Така намеси името на Бойко Рашков.

“Г-н Рашков, по-известен като Чадъра на правителството “Петков” може да ме опровергае, ако не съм прав”, вметна Георгиев.

След, което цитира имена от съвета на директорите на “Нефтогаз сервиз” – “Хахулин, Руска федерация, Лавоник, Мамонтов, Руска федерация, Настимир Ананиев, Република България. Бря, кой сътрудничил на Руската федерация”, иронизира той по-ранните обвинения от депутата на ПП.

И поиска на трибуната да излезе “почтен и много имотен човек, който пазеше правителството на Петков и Василев” и да опровергае кой има връзки с Русия и кой, по какъв начин си е правел парите.

Георгиев натърти, че Рашков е бил чадър върху правителството на ПП, като добави, че в една от фирмите на бившия вътрешен министър участие имат руски лица.

Това вбеси Рашков, чиято бавна поява на трибуната бе съпроводена от ръкопляскания на съпартийците му.

От парламентарната трибуна той призова председателстващият заседанието Росен Желязков да се дистанцира от групата, която го е избрала.

„Когато някой излиза тук и резили целия парламент, използвайки обидни изрази, бъдете така добър да му изключите поне микрофона, ако не го изгоните от трибуната. Такива хора не трябва да стъпват въобще”, каза на висок тон той

“Аз не съм бил чадър на никого. Аз, за разлика от вас, не съм целувал ръка, нито нещо друго, на никого. Не съм бил чадър на никой, но съжалявам, че не можах да бъда още по-голяма градушка върху вашия лидер”.

Веднага след това на трибуната отново се появи Георг Георгиев.

“Наздраве, пийнете си, господин Рашков. Вие сте червен комунистически следовател. Вие сте комунист и сте целували ръката на тези, които съсипаха държавата – комунистическата номенклатура.

Вие сте комунист и сте целували ръката на мафията, има снимки. Вие сте червен комунист”.

Тук председателстващият заседанието Росен Желязков изключи микрофона на съпартиеца си от ГЕРБ и обяви 10-минутна почивка.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Булфото

Similar Posts