| | | |

Венко Сабрутев заплашва: Звучи ми като сюжет на следващо дело

Няма как Кирил Петков и Асен Василев да са изсмукали стотици милиони левове от посредниците си за периода, за който Бойко Борисов обвинява. Това правно-административно не може да се случи. Законът за енергетиката дефинира чия е отговорността за покупка на природен газ, а това е „Булгаргаз“.

Това каза в интервю за „Лице в лице“ по бТВ депутатът от „Продължаваме промяната“ Венко Сабрутев.

Звучи ми като сюжет на следващо дело

Така Венко Сабрутев коментира непрекъснатите обвинение на депутата от ГЕРБ Делян Добрев, че заради правителството на Кирил Петков всеки български шофьор е ощетяван поне с 1 лев от цените на горивата.

По думите му, ГЕРБ приписват собствените си грехове на „Продължаваме промяната“.

„Булгаргаз“ е административно отделна единица, която има своята свобода да договаря природен газ. Няма как министър-председателят да повлияе“, категоричен бе той.

Той коментира и темата с горивата.

„12 години управление на ГЕРБ. Бойко Борисов играе карти с изпълнителния директор на „Лукойл“, а те не плащат една стотинка данъци. По време на нашето управление „Лукойл“ за първи път плати данък“, отбеляза Сабрутев.

Отдава се нефтеното пристанище на дългосрочна концесия на цената на няколко магазина в мола”, допълни Сабрутев

Той посочи още, че темата с Gemcorp е политически акт.

“С ГЕРБ няма да правим съвместно правителство. Можем да говорим на тема политики.

Склонни сме да дискутираме националните приоритети, за да може парламентът да започне работа в полза на гражданите”, коментира още народният представител.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Архив

Similar Posts