| | | |

Митов: Когато ПП искат от нас да признаваме грешки, ние ще искаме същото от тях, ДБ трябва да се откачи от ПП и да се превърне във влекач

Когато ПП искат от нас да признаваме грешки, ние ще искаме същото от тях

Не мога да си обясня как ДБ постоянно ходи зад една левичарска формация

„Все още не е ясно на кого ще бъде даден третия мандат, но ако ДБ вземат мандата, пред тях се отваря възможността да се превърнат от ремарке на “Промяната”, което дрънчи зад разбитата конструкция, във влекач и носеща конструкция на едно бъдещо управление.

Това заяви пред bTV Даниел Митов от ГЕРБ.

„Ако Христо Иванов не желае да бъде премиер, то има и други формули. Бихме участвали в сериозен разговор, така че България да има редовно управление“, каза още той.

Според Митов ДБ може да изиграе ролята на фактор, който да добави елементите, които липсвали, когато първият мандат бил даден на ГЕРБ.

„ГЕРБ се превърна в мотор за ясни промени като излизането от ситуацията със Северна Македония, даването на военна и военно-техническа помощ за Украйна, решението, което прие парламента за еврозоната и много други подобни неща“, заяви Даниел Митов.

Ако ще се прави съдебна реформа, трябва да се направи сериозно.

Трябва да се реформира всичко – висшето образование, следствието, прокуратурата и съдът, а не просто да пипаме тук и там, да си нагласят определени системи, за да атакуват определени политически персонажи, настоя той.

ГЕРБ няма да влязат в коалиционно споразумение с БСП.

Митов се надява третият мандат за съставяне на правителство да бъде даден на Демократична България, където се оформя мнозинство, което да реши проблемите на България.

Ако последната папка за съставяне на правителство бъде дадена на „Български възход“, от ГЕРБ отново са готови да разговарят за кабинет, уточни Даниел Митов.

Не съм чувал до момента президентът да споменава опция за ДПС. Не знам защо не се споменава, но така или иначе не седи на масата и затова разговаряме по други хипотези.

Разбира се, същата е формулата с тях. В една демокрация всички партии си дължим разговор, оттам нататък партиите преценяват дали да подкрепят една или друга формула, коментира той за това би ли подкрепил ГЕРБ кабинет на ДПС.

Относно скандала покрай “Пловдивския панаир” пък каза: Тази тема изкуствено се подхранва в опит да се възраждат стари наративи. Доколкото знам, спорът ще се реши по съдебен път.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Кадър

Similar Posts