| | | |

Руди Гела изтрещя: Татяна Дончева е динозавър, Слави е цървул, лидерите на ГЕРБ трябва да са в затвора

ПП може да управлява с всички извън ГЕРБ и ДПС. Ако трябва да меря токсичността на двете партии, ГЕРБ е много по-токсична.

Още в самото начало казахме, че сме готови да разговаряме. Има теми, по които трябва да се обединим. Липсата на правителство вече започва да се отразява. Ще разговаряме, но това не значи, че ще подкрепим правителство.

Аз смятам, че е невъзможно и ПП и ГЕРБ да подкрепим правителство на ДБ.

Това заяви Радостин Василев от „Продължаваме промяната“ в “Денят започва” по БНТ.

Хипотетично да си представим, че третият мандат отиде при “Демократична България” (ДБ) и Христо Иванов. Той търси възможното – но как си представяте ГЕРБ и ДПС да подкрепят съдебна реформа, след като Гешев ги пази?

Хайде, но ние гледаме Изборен кодекс как да се правят изборни измами.

“ПП има подкрепата на хората, защото се противопоставя на ГЕРБ. Включване в общо правителство ще нанесе щети на тази подкрепа.

Христо Иванов има огромно желание да намери едно ръбче, което да ни събере. Как ГЕРБ ще подкрепи съдебна реформа за отстраняването на Гешев? Има различия в разбирането на партиите за правене на политика, за начин на комуникация.”

Василев заяви и, че преди 20-тина дни Радомир Чолаков подвикнал на Христо Иванов дали вярва, че Чолаков иска съдебна реформа и Иванов отвърнал: “Не”.


“Прочистването на ГЕРБ няма да стане без повдигане на обвинения на лидерите им, заключи Василев.

Според него, очистване на ГЕРБ е напълно невъзможно и “ще ходим на избори, докато не се формира ново мнозинство”. С ГЕРБ в общо правителство не бих влязъл, каза той.

По думите му Бойко Борисов прави интриги между “Продължаваме промяната” и “Демократична България” и се опитва да вкара последните в “руслото на ГЕРБ”.

Ако успее, това ще е краят на ДБ, подчерта той, но изрично каза преди това, че синергията между ПП и ДБ е много силна и не вижда как ще стане.

Абсолютна, пълна симбиоза между президента Румен Радев и ГЕРБ видя още Василев и обяви за лицемерие това да наричаш някого “войнолюбци” и после го каниш да прави правителство.

“Президентът, който вдигна юмрука, и този президент са две различни лица”, добави той.

Василев призова и “такива динозаври” като Татяна Дончева да не се появяват в българската политика.

Никакво ново не може да има с такива политици като нея, Емилия Масларова, Румен Овчаров, добави той.

Слави остарява като цървул, намекна Василев, разказвайки за участие на Трифонов при Кеворк Кеворкян, в което е получил подарък кожената обувка.

Тогава Слави написал, че иска да остарява като катедрала, но с “предателството към българския народ и песента за Лена Бориславова, той остарява като подаръка си.”

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Архив

Similar Posts