| | | |

ДБ и ПП искат временна комисия по казуса с Пловдивския панаир, Борисов и Гергов трябвало да бъдат поканени

Временна комисия в Народното събрание за казуса с Пловдивския панаир, в която да бъдат поканени Бойко Борисов и Георги Гергов, искат от “Демократична България” и “Продължаваме промяната”.

Това заявиха на съвместен брифинг в парламента от двете партии.

По думите на Йордан Иванов от ДБ комисията ще се заеме с всички факти и обстоятелства от 2016 година до днес във връзка “с харизването на Пловдивския панаир на почетния консул на Руската федерация”, каза Иванов, визирайки Георги Гергов.

По думите му ще се търсели причините зад решението през 2016 година държавата да се откаже от акциите,

ще бъдели разгледани и действията на кметовете Иван Портних, Иван Тотев, Здравко Димитров и общинските съвети на Пловдив и Варна.

“Във временната комисия ще поканим Бойко Борисов и Георги Гергов да седнат един до друг и да разкажат всички обстоятелства около харизването на Пловдивския панаир”, каза Иванов.

“Ще предприемем действия към това да бъде установено имало ли е натиск към общински съветници в Пловдив и във Варна затова 350 декара в почти централна градска част да отидат в ръцете на частник.”, допълни още той.

По думите на Никола Минчев от “Промяната”, в казуса с Пловдивския панаир било много видна разликата между говоренето за борба с корупцията и руското влияние и реалните действия в тази посока.

“Виждаме заявките на ГЕРБ да се борят с корупцията и да се обединяват по евроатлантическа линия, но когато става дума да се предприемат действия, тогава виждаме казуса с Пловдивския панаир и как той отива в ръцете на Георги Гергов и това е резултат от многогодишни усилия в тази посока”, каза Минчев.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Кадър

Similar Posts