| | | |

Христо Иванов хвърли бялата кърпа още преди да получи мандат

Не сме провеждали срещи, консултации или предприемали никакви действия. Обяснили сме как си представяме реализацията на тази отговорност, ако президентът ни я възложи, с пълната яснота колко сложно и колко малък шанс би имало да се получи нещо.

Но все пак гледаме на процедурата за третия мандат като на въпрос на поемане на отговорност, а не на някакви пожелателни мечтания.

Това заяви съпредседателят на “Демократична България” Христо Иванов в кулоарите на Народното събрание.

Той обясни, цитиран от OFFNews, че от ДБ не са провеждали срещи или консултации с никоя парламентарно представено формация, тъй като това е безсмислено преди Румен Радев да връчи третия мандат.

“Не мога да давам съвети на президента за това на кого и кога да даде мандата. Това са тежки решения, не става дума за някаква топка, която се подхвърля, а накъде ще тръгне България и какво ще стане с нейното управление.

Президентът ще ползва срока, както намери за добре”, каза той.

Лидерът на “Възраждане” Костадин Костадинов лаконично коментира, че никой не го е търсил за третия мандат.

Лидерът на “Български възход” Стефан Янев каза, че е бил премиер и знае как се носи политическа отговорност и затова призовава да се изчака Румен Радев да връчи третия мандат.

От вчера парламентарната група на БСП отказва да коментира въпроса с третия мандат. Лидерът на БСП Корнелия Нинова заяви, че първо трябва да стане ясно на кого ще бъде връчен.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Архив

Similar Posts