| | | |

Роди се нова партия “Спаси София”, ще правят столицата 15-минутен град

Гражданската организация “Спаси София” стана партия, а членовете ѝ вече гледат към местните избори в София през есента.

Победа на местните избори на първи тур в София, пълно мнозинство в общинския съвет и да покажат, че столицата може да се управлява по различен начин – това са трите приоритета пред “Спаси София”, които лидерът ѝ Борис Бонев представи.

Над 700 души се събраха на учредителното събрание на “Спаси София”, която след 14 години дейност освен гражданска организация, е вече и партия.

София да стане 15-минутен град – това обеща арх. Иван Караджов, който ще води екипа за градска среда. Зад тези думи стои заявка за бързо административно обслужване и предвижване в града.

Лидерът Борис Бонев, който в момента е независим общински съветник, заяви, че вече се е срещал с лидерите на “Продължаваме промяната” и “Демократична България” за общо явяване на местните избори в София.

На този етап от “Спаси София” няма да се явяват на парламентарни избори, заявиха от там.

Партията се позиционира центристки.

Ние вярваме, че в политиката трябва да има баланс, затова и ние сме центристка партия.

Когато се отнася до мерки за стимулиране на бизнеса, то определено политиките са в по-дясната част на спектъра.

Когато става въпрос за социална дейност, то тогава със сигурност трябва да се отиде наляво. Особено на местно ниво, там отиването в крайности, никога не е било добро решение, коментира Бонев.

Решаване на проблемите на столичните квартали, честно и прозрачно управление в администрацията и разходването на средствата и развиване на София като зелен и проспериращ град са приоритетите, които той очерта.

А първата работа на Бонев, ако стане кмет, ще бъде да премахне паркинга на “Света Неделя”.

Финансирането ще се осъществява чрез дарения и членски внос. Към момента те нямат право на държавна субсидия, тъй като ще участват само на местни избори.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка 24 часа

Similar Posts