| | | |

Лорер: Учуден съм от избора на Румен Радев, на БСП ще и е много трудно

Ще участваме в лидерската среща, предложена от БСП, защото за нас е важно какво се случва в България, каза днес във Варна депутатът от “Продължаваме промяната” (ПП) Даниел Лорер.

Според него е добре да се чуят идеите на БСП, която получи третия мандат за съставяне на правителство.

Според Лорер на предстоящите разговори ПП ще представи отново своите приоритети за страната, като предварително е наясно, че по теми като икономическото развитие и борбата със социалното неравенство двете формации могат да постигнат съгласие, но за други – например войната в Украйна и Изборния кодекс, различията в позициите им са сериозни.

В настоящата ситуация на БСП ще ѝ е много трудно, допълни Лорер и изрази учудване от избора на президента Румен Радев да връчи третия мандат на “червените”.

Притеснен съм за реализацията на Плана за възстановяване и устойчивост, защото най-вероятно до края на този парламент няма да бъдат приети всички необходими закони, особено тези, свързани с правосъдната реформа, каза още Лорер.

На въпрос дали не е обезпокоен, че скандалите около криптоплатформата Nexo и “Джемкорп” ще отблъснат избирателите от партията, той посочи, че по-скоро това ще накара хората изобщо да не отидат до урните.

Колкото по-тягостна и напрегната е атмосферата, толкова активността пада, каза депутатът.

За все по-вероятните извънредни парламентарни избори той сподели, че ще бъдат като тренировка за местните през есента.

Лорер изрази надежда ПП да постигне съгласие с “Демократична България” и други формации за единни действия, за сформиране на общ фронт, за да бъде прекъсната поредицата от предсрочни национални избори, предаде БТА.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Архив

Similar Posts