| | | | |

Милиционерът Рашков заплашва наред медии и прокуратура, не се разпознал в съобщението на СГП

Не знам за разследване срещу мен и не съм извършвал каквото и да е престъпление. Категорично заявявам, че аз не се разпознавам в това съобщение на СГП.

Струва ми се, че Прокуратурата в нашата страна трябва да държи речи в съдебната зала, тя няма право да говори преди да има, каквото и да е доказателство. Това е неморално и недостойно.

Това заяви бившият вътрешен министър и настоящ депутат от “Продължаваме промяната” (ПП) Бойко Рашков в предаването „Лице в лице“ по БТВ.

Повод за думите му стана съобщение на СГП за започваща проверка по сигнал, че бивш министър на вътрешните работи и настоящ народен представител е съпричастен към осуетяване на наказателно преследване и пране на пари.

Бойко Рашков прогнозира, че разследваното лице ще започне дело срещу Прокуратурата.

„Никой не ме е търсил и аз се учудвам как само по едно писмо на една псевдо медия, Прокуратурата започва разследване.

Миналата година се видях на заглавната страница на един вестник, където се правеше връзка между мен, председателя на ДОТИ и неговият тъст и се прави извода, че сме направили нещо като сговор, за да подслушваме главния прокурор.

Тези жълто-кафяви медии съвсем спокойно оронват доброто име на който им е на мушката. Те работят по команда.

В Наказателния кодекс е упоменато, че недостоверна публикация също дава основание за образуване на досъдебно производство“, обясни бившият вътрешен министър.

На въпрос дали го разследват за пране на пари, Рашков заяви:

„Категорично не. Това са измислици на българската прокуратура. Тя е придобила чист политически облик, действа синхронно с ГЕРБ, ползват медии, с които прокарват своите злонамерени идеи.

Чакам нещо по-конкретно, за да се обърна към съда.

Днес предупредих и медиите, които си позволяват подобни обвинения“, каза той.

„Искаме да чуем от главния прокурор дали имат основание думите на американски конгресмен, че Иван Гешев представлява опасност за нашата страна и НАТО.

Той не съдейства за разследванията за покушения срещу български граждани.

Има основания, че една и съща група е извършвала тези взривявания не само в България, но и в други страни.

Журналистът Христо Грозев също насочи вниманието към тези случаи. Българската прокуратура трябва да се занимава с тези случаи, а не с клюки“, посочи Рашков.

„По отношение на механизма за разследване на главния прокурор, в една правова държава, недосегаеми не трябва да има. Този механизъм е в съответствие с Конституцията. Няма никаква правна пречка да се приеме този механизъм“, заяви още Бойко Рашков.

„Гешев трябва да прояви смелост и достойнство, трябва да се изправи и да каже дали е за тази процедура и ако не – защо? Себе си ли пази?“, призова Рашков.

На въпрос за криптобанката Nexo, дали е имал информация за нередности от службите, Бойко Рашков заяви:

„Не. По-скоро на този въпрос ще трябва да отговорят колеги от някои оперативни служби.

Искам да разсея всякакво съмнение, че ПП има нищо общо с тази фирма. Предизборно време е. Вдига се предизборен шум“.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Кадър

Similar Posts