| | | |

Социалист призна: Борисов е лидер и ГЕРБ ще вдигне резултата, заради Нинова БСП се изхабява като ….

Няма нито една хипотеза, в която някой от периферията да избере БСП, защото тя се разми. Тя е един универсален играч, само че той се изхабява като сапуна в банята и след всеки следващи избори ще става все по-малък.

Това заяви в ефира на Би Ти Ви Кирил Добрев от БСП.

Той за пореден път разкритикува лидерката на социалистите Корнелия Нинова за начина, по който води партията.

Няма по-къс път от това да бъде унижена една 130-годишна партия от това, което се случи.

Тук няма граници, няма ляво и дясно при госпожа Нинова. Ако това беше фирма, бих казал, че госпожа Нинова е един добър президент, който се грижи да има приходи.

Но това не е фирма, а партия и бих казал, че тя е лош лидер, каза Добрев.

И припомни как преди години парламентарната група на БСП в парламента е била от 80 души, а ГЕРБ са ги канили да участват в правителство.

“Ако преди година и половина – две на Нинова някой и предложи да направи такава среща щеше да каже, че никога не би седнала на една маса със задкулисието”, каза Добрев по повод на лидерската среща днес, инициирана от Нинова.

В нея на една маса седнаха тя, лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, на ДПС – Мустафа Карадайъ, и на “Български възход” – Стефан Янев.

“Днес видяхме конструктивна среща. По всичко изгледа, че Борисов ще търси промяна в управляващите си органи. На Нинова й предстои конгрес. Аз и предлагам мораториума на задкулисието да падне”, посочи Добрев

Според него когато парламентът е фрагментиран, не може да има стабилен парламент, защото всяка от тях “дърпа чергата към себе си”.

Той прогнозира, че на следващите избори ГЕРБ ще постигне по-добър резултат.

Според него днес Бойко Борисов се е показал консенсусен. В името на България може да приеме Нинова. Това го прави, защото ще отиде на изборите.

Хората ще кажат „Борисов е готин, при него беше по-добре“. Кой бихте избрали вие – този, който води, или този, който му носи чантата?, попита Добрев.

Когато има една голяма партия и пет малки, тази голяма партия остава безконтролна, обясни той. И изказа съжаление, че лявото в България се разпада.

Той обясни, че всички, участвали на срещата на новото ляво обединение вчера, са заявили, че то не може да участва без БСП. То все още си няма име, а Добрев заяви, че решение за участие на следващи парламентарни избори.

Кирил Добрев би участвал на избори единствено с БСП, заяви самият той.

Няма подкрепа за антикорупционни закони, защото няма политическа воля за това, каза Добрев.

Войната, която е обявена срещу главния прокурор като персона, е изключително грешна, заяви Кирил Добрев. Според него фокусът е на място, което носи политически дивиденти.

А в същото време няма модерно законодателство срещу трафикантите на мигранти, срещу тези, които шофират пияни и дрогирани. Няма и законодателство срещу корупцията.

Как в Народното събрание има мнозинство да се изпрати оръжие за Украйна, но няма мнозинство да се борим срещу корупцията, попита риторично той. На новите хора много им хареса играта от прехода, коментира Добрев, имайки предвид “Продължаваме промяната”.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Кадър

Similar Posts