| | | | |

ИЗТРЕЩЯВАНЕ! Радан Кънев: Радев и Борисов са сключили пакт “Рибентроп-Молотов”, целта е ….

Опасно, наситено с високо политическо напрежение, предупреждение за целите на новите коалиции у нас отправи бившият лидер на ДСБ и настоящ евродепутат Радан Кънев,

според когото основната идея на съглашателството между ГЕРБ и “Дондуков” 2 била разпад на Продължаваме промяната и плавно отцепване на Демократична България от новата партия така, че дясната коалиция постепенно да се окаже в ръцете на ГЕРБ.

Нещо повече, според Кънев всъщност президентът Румен Радев и лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов са сключили таен договор за пакт тип “Рибентроп-Молотов” (договора за ненападение от 1939 г.- б.р.), чрез който да управляват де факто заедно.

снимка Архив

Ето какво пише на страницата си във фейсбук

Провалът на 48НС беше предрешен от пакта тип “Рибентроп-Молотов”, сключен между двамата най-влиятелни политици у нас – Румен Радев и Бойко Борисов*.

Целта на пакта е проста – унищожаване на Продължаваме Промяната и замяната ѝ с послушен на Радев инженерен проект и придърпване на Демократична България към ГЕРБ/ДПС.

Непосредственият резултат, както често се случва, е много различен от целта – големите губещи от пакта се очертават партиите БСП и ГЕРБ (именно партията, а не лидерът), замъкнати на заколение чрез “коалиция на статуквото” с ДПС.

Далеч по-опасен обаче е дългосрочният ефект

– затъване на българската политика в злобно дребнотемие, замяна на стратегическите цели с популизъм и лъжи, компрометиране на дългосрочни национални приоритети и на шансовете пред икономиката ни, пълна маргинализация, да не кажа излагация на България като външнополитически фактор и член на ЕС и НАТО.

Консолидацията на широка, реформаторска и демократична, гражданска платформа около ПП и ДБ трябва да има не толкова краткосрочни и непосредствени цели, не е въпрос на оцеляване – операцията по “заличаването” ни беше върло неуспешна.

Тази платформа трябва да съживи, съхрани и наложи в българската политика дългосрочния, стратегически разговор за бъдещето, за #България2050.

И да подчини спешните и непосредствени решения на дългосрочните национални цели.

Не подценявам и други грешки, в т.ч. и наши, които допринесоха за неуспеха на 48 НС.

Но впечатлението ми е, че пактът беше подписан още преди изборите и съдбата на този парламент беше предначертана.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Архив

Similar Posts