| | | |

Депутатите се изпокараха за джендърите, Никола Минчев наказа Цончо Ганев

Спор за домашното насилие и джендърите се развихри в пленарната зала, а депутатът Цончо Ганев бе наказан.

Повод за това стана законопроект на “Демократична България” за домашното насилие.

“Възраждане” видяха нередности в текста на предложените промени, като според тях по този начин се отваря пътят на Истанбулската конвенция и джендър идеологията.

Така техните депутати подвикваха по време на дебатите и завзеха почти изцяло парламентарната трибуна, за да се изказват против предложенията.

Това предизвика Искрен Митев от “Продължаваме промяната” да се обърне към председателстващия заседанието Никола Минчев с думите:

“Вие позволявате в залата разни шкембе-патриоти да подвикват от място. Накажете ме, искам да ме накажете за това, но искам да накажете и господин Златанов.

И ако той продължава да се държи по този безобразен начин, да го изгоните от залата, защото той няма място тук в този сериозен дебат”.

По-рано Златан Златанов от “Възраждане” нарече ДБ еничари.

А Минчев отговори на Митев “Лошото е, че аз ако гоня всички, които не позволяват качествен дебат, ще остане доста камерен състав по някои точки”.

Цончо Ганев обясни, че чрез законопроекта се делегират права на неправителствени организации и обясни, че за разлика от други депутати, те са чели техния “пасквил”. А по-късно нарече “Промяната” “хрантутници на чужди посолства”.

“Обяснете как тригодишно дете ще отиде само в социалната служба и ще обясни, че му се карат на висок тон, обиждат го на висок тон или са го плеснали по дупето”, каза Ганев.

Думите му се отнасяха за текст от законопроекта, според който в случаите на домашно насилие срещу малолетни, те се представляват от социалните.

Това накара Никола Минчев да го накаже със забележка

“Господин Ганев заради поредица от недопустими изрази, които не желая да повтарям, за да не влизат още веднъж в стенограмата, ви налагам забележка”, каза Минчев.

Недоволството на Ганев обаче го накара да конкретизира: “хрантутник”, “пасквил”, “пляскам по дупето”, “грантаджии” и за цялостно творчество.

Четирима депутати бяха наказани само в рамките на днешното заседание на парламента.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Архив

Similar Posts