| | | | |

Мартин Димитров вилнее във фейсбук, Ивайло Мирчев “кове” служебния кабинет

Ще се противопоставим на всички опити за въвеждане на президентска република!

Това заяви в първа публикация за деня в социалната мрежа фейсбук депутатът от ДБ Мартин Димитров по повод опитите на Има такъв народ на Слави Трифонов да инициира референдум за промяната на държавното управление.

Вчера от партията на шоумена уточниха, че действията им по националното допитване не били съгласувани със самия държавен глава Румен Радев, а преди дни вицето му Илияна Йотова изрази остър скептицизъм за подобни намерения.

Междувременно колега на Димитров – Ивайло Мирчев, се подигра на служебната власт за решението да прати един (1) брой генератор за нуждите на Украйна след масовия обстрел от Русия върху енергийната инфраструктура на страната, докато ДБ дарява 10.

“1 генератор от България за Украйна ще прати държавата… 10 генератора от “Да, България!” за Украйна ще заминат следващата седмица.

Дарението ни от 10 генератора е дело на група съмишленици. Откликнахме на молба, отправена към нас от Украйна. Хората поискаха лаптопи и генератори. 10-те лаптопа вече са при тях. Генераторите ще заминат в понеделник.

Използваме случая да свалим шапка и на личната инициатива на Манол Пейков, който обедини енергията на хиляди хора, за да осигурят над 400 генератора със събраните дарения.

Когато държавата е неадекватна, добре е, че има хора, които се самоорганизират, за да свършат каквото е човешки важно да бъде свършено”, коментира той.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Архив

Similar Posts