| | | |

ГЕРБ: ДАНС е сезирала прокуратурата за “Джемкорп”, Кирил Петков пак излъга ДОКУМЕНТ

ДАНС е сезирала прокуратурата за “Джемкорп”, а САЩ санкционираха с Магнитски един от основните инвеститори при създаването на “Джемкорп” – Сергей Адониев!

Опитът на Продължаваме промяната да подари цялата ни енергетика на руснаците, с което заплашиха съществуването ни като държава, с договора с “Джемкорп”, вече е даден на прокуратурата.

Това написа във Фейсбук депутатът от ГЕРБ-СДС в 48-то Народно събрание Десислава Трифонова, която бе председател на временната комисия за разследване на “Джемкорп” във вече разпуснатия парламент.

Ето какво пише още Трифонова:

На база на събраните доказателства и материали, ДАНС е сезирала Върховна касационна прокуратура.

Напомням, че Кирил Петков въпреки доклада на ДАНС за заплахата за националната ни сигурност, кри този доклад 3 месеца в чекмеджето си и НЕ ПРЕДПРИЕ действия по прекратяването на договора.

“Продължаваме промяната” излъгаха, че са прекратили меморандума, очаквайки да се върнат на власт.

С подписването на договора са нарушени Конституцията, УП на Министерския съвет и правилата на Министерство на енергетиката И НАЙ-ВЕЧЕ НЕ СА ЗАЩИТЕНИ националните ни интереси.

Изисквани са документи с чувствителна за държавата ни информация и е започнало планиране изпълнението на конкретни енергийни проекти.

Последните данни от ДАНС, изнесени във временната комисия, показаха ясните обвързаности с руски интереси.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Архив

Similar Posts