| | | | |

ИЗВЪНРЕДНО: САЩ санкционираха по закона Магнитски Владислав Горанов, Румен Овчаров и още трима наши политици

Бившият министър на финансите Владислав Горанов, бившият министър на енергетиката Румен Овчаров и политиците Иван Генов, Николай Малинов и Александър Николов са включени от САЩ в санкционния списък по закона “Магнитски”.

Това съобщи финансовото министерство на САЩ преди малко.

Санкциониране са и фирми, които се свързват с тези български политици.

Владислав Горанов бе министър на финансите във второто и третото правителства на ГЕРБ. През 2020 г. обаче тогавашният премиер Бойко Борисов му поиска оставката, защото името му публично се свързва с ДПС.

След излизането от правителството Горанов основа своя консултантска фирма.

Заради свързаност с Горанов САЩ налагат санкции и на фирмата “Трилема Консултинг”.

Румен Овчаров заемаше поста на министър на икономиката и енергетиката в правителството на Сергей Станишев. Впоследствие той бе съден в България за безстопанственост на мини “Бобов дол” при отдаването им под наем.

Овчаров бе осъден от Специализирания съд на безпрецедентните над 16 млн. лв., но присъдата бе отменена от апелативния съд.

Николай Малинов е лидер на движение “Русофили” и на партията “Русофили за възраждане на отечеството”, които също попадат в списъка “Магнитски”.

Покрай него под санкции попадат и фирмите “Интер трейд 2021” и “МС Консулт 2016”.

Иван Киров Генов е бил депутат от БСП в 44-ото народно събрание. Специалист е по атомни електрически централи. Бил е изпълнителен директор на АЕЦ “Козлодуй”.

Александър Христов Николов е бил в съвета на директорите на АЕЦ “Козлодуй”

Очаквайте подробности!

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Архив

Similar Posts