| | | |

ДПС се регистрира за изборите. Карадайъ отговори дали Пеевски ще е в листите и попита: Очаквам отговори на въпросите дали в листите на партиите ще бъдат ….

ДПС внесе в ЦИК документите за регистрация за предстоящите поредни предсрочни парламентарни избори. Те бяха подадени лично от председателя на партията Мустафа Карадайъ.

Очакванията му са след вота да се стигне до преодоляване на политическата криза.

За пореден път отиваме към ненужни парламентарни избори. Нагласата е нашият призив от 2016 г. най-сетне да се реализира – да има нормалност в политиката, за да преодолеем проблемите. Без да преодолеем политическата криза, няма как да преодолеем другите проблеми.

Без да сме преодолели, няма как да преодолеем и другите кризи, на които сме свидетели – икономическа, социална, здравна, енергийна. А може би има и психокриза”, заяви Карадайъ.

Той призова партиите да не чертаят разделителни линии и да се вслушат в желанието на избирателите, за да има редовно правителство.

“Едноличните управления водят до такива ситуации. Българските избиратели казват:

“Ние ви изпращаме в диалог да решавате проблемите, а не да се карате и лепите етикети едни на други и нашите проблеми да се задълбочават”, изтъкна лидерът на ДПС.

Карадайъ се надява Делян Пеевски отново да бъде в листите на партията и да бъде един от депутатите в следващия парламент

“За 2 г. ние не видяхме факти за Пеевски, свързани със санкциите по закона “Магнитски”. Осланяме се на върховенството на закона – невинен до доказване на противното.

Той обжалва в САЩ административния акт на държавния орган. Ако има достатъчно номинации, надявам се да не се откаже и да участва в листите”, заяви Карадайъ.

Лидерът на ДПС подчерта, че очаква отговори на въпросите дали в листите на партиите ще бъдат нарушители на Конституцията, на граждански права, нарушители на човешки права.

“Има и едни нарушители, които са доказани. Едни партии от кръга “Капитал”, който си има обръчи от партии, които се финансират от доказани виновни, които бяха разследвани – визирам “Нексо”.

Там има призната вина, има платени десетки милиони за призната вина. Дали ще участват в изборите – на мен това ми е любопитно. Този въпрос стои на дневен ред, когато говорим за върховенството на закона”, добави Карадайъ.

Лидерът на ДПС похвали реакцията на държавата след земетресението в Турция и Сирия, определи я като “повод за национална гордост”.

„Реакцията на България в помощ на пострадалите от земетресенията в Турция е повод за национална гордост. цяла България, независимо от политическата принадлежност се включи в кампанията на ДПС за помощ на пострадалите.

Не само по време на бедствия трябва да се мобилизираме и да преодоляваме проблемите.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Кадър

Similar Posts