| | | |

МаяМа и Татяна Дончева пак са заедно – регистрираха в ЦИК новата партия за изборите

Новото ляво обединение с почти всички отломки от БСП “Левицата!” се регистрира в ЦИК за предсрочния парламентарен вот на 2 април.

На една маса в бившия Партиен дом седнаха Мая Манолова, Татяна Дончева и прясно изключеният от Столетницата някогашен зам.-шеф на Народното събрание Валери Жаблянов,

подкрепени отзад от АБВ, Евролевицата на Лупи, Нормална държава на Георги Кадиев и участничката в Инициативния комитет по издигането на Румен Радев за втори мандат – директорката на психиатричната болница в “Нови Искър” Цветеслава Гълъбова.

Очаква се, че Жаблянов ще води листа на “Левицата!” и тъкмо заради това конгресът на БСП в събота му е посочил червения картон.

Обединението на новото-старо ляво бе обявено от Костадин Паскалев в началото на годината, като в него дейно участие има и основателят на азбукарите Георги Първанов.

След безпрецедентните действия на Корнелия Нинова в събота и лавината от оставки оттогава, включително от съпруга на Мая Манолова – бившия военен министър Ангел Найденов, почти цялото ръкодоство на пернишката структура на социалистите начело с кмета Станислав Владимиров и част от Младежкото обединение на БСП, се очаква буен прилив на лица и гласове за “Левицата!”.

По-рано днес Цветеслава Гълъбова обяви, че от формацията направили всичко възможно да привлекат БСП към лявото обединение.

Според нея ръководството на БСП прави сериозна грешка с отказа си.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Кадър

Similar Posts